Vloerverwarming niet op temperatuur.

Redaro

  • #1
Ook mijn aanvoerleiding vanaf de ketel gaat boven de 60 graden(radiatoren heet) en na een paar uur stoken is de temperatuur in de aanvoerbalk van de vv-verdeler nog niet boven de 25 graden.Mogelijk bied het hydraulisch neutraal maken ook voor mij een oplossing,alleen begrijp ik niet goed wat er dan gebeurt in je verdeler.Ik als leek zou zeggen,dat juist het aanvoerwater nog sneller je retour ingaat als je beide leidingen op één balk aansluit.
Ook schrijft u over het 50% knijpen van de voetventielen op je radiatoren.
Hoe weet je wanneer deze half of een kwart open staan.(het aantal slagen??)
Zou u of een andere cv-specialist deze vragen willen beantwoorden?

René
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Topic gesplitst, topic kapen is niet toegestaan, lees de forumregels.

Een duidelijke foto van de verdeler wil nog wel eens helpen.
 

Rene12move

  • #3
Nee, dan staat de pomp van de verdeelunit alleen voor de vvw te pompen. En dus niet in de retour naar de cv.
 

Redaro

  • #4
En het knijpen van de voetventielen?
 

Rene12move

  • #5
Bij mij op de voetventielen staat 50. Van het type dat ik heb zijn er ook waar 100 op staat. Als je de ventielen open/dichtdraait voel je vanzelf of er heter water doorstroomt. Betere doorstroming=heter water. Maar dat is niet bevorderlijk voor een niet-hydraulisch open vloerverwarmingssysteem. Hoe meer er door je radiatoren (met voetventielen) gaat, hoe minder er door je vloer gaat. Hier moet je een goed evenwicht in zien te vinden, zodat je radiatoren goed op temperatuur komen en je vloerverwarming ook.
 

Redaro

  • #6
Mijn dank voor je antwoord.
Heb ik nog twee vragen.Is het ook van hetzelfde belang hoever je radiatorvoetventielen geknepen worden bij een wel hydraulisch systeem,of maakt dat niet zoveel uit,omdat je pomp van de vvw dan toch al het aanvoerwater de slangen in pompt?

En als tweede,bij een hydraulisch neutraal systeem met een viergroeps-verdeler,waarvan twee groepen van 75 meter en twee van ongeveer 100 meter,moeten dan de "kortere"groepen op de verdeler geknepen worden om een betere warmtebalans te krijgen over je totale vloeroppervlakte?
 

Rene12move

  • #7
1. Maak een schets van je systeem met de verschillende aansluitingen. Je ziet dan vanzelf van de invloed van de voetventielen is. Als je bedoeld wel hydraulisch open syteem, dan maakt het volgens mij niet zoveel uit. Wel moet de rest van je systeem dan uiteraard ook ingeregeld zijn.


2. Theoretisch wel. Is er verschil voelbaar in het retourwater van de verschillende groepen? Dan is het zeker verstandig daar wat aan bij te stellen, dus idd kortere leidingen knijpen.
 

Redaro

  • #8
Dank u wel voor de adviezen en snelle reactie.
Ik ben een heel stuk verder........

vriendelijke groeten,
René.
 

Rene12move

  • #9
50/50 voetventielen zijn trouwens voor een 1 pijpsysteem, waarbij radiatoren in serie staan.
100/100 ventielen zijn voor tweepijpsysteem
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu