Vloerverwarming die niet warm wordt

Pietervdberg

 • #1
Heb een probleem dat hier vaker voorkomt, maar een soort stappenplan om de oorzaak te vinden kan ik nergens vinden. Heb een Remeha Calenta ketel. Heb een stuk of tien radiatoren, en beneden vloerverwarming.
Daarnaast heb ik een Evohkme Honeywell systeem. Zit op alle radiatoren. Heb nergens ooit een bypass ontdekt.

het probleem zit in de vloerverwarming.Die wordt heel moeilijk warm en sinds de vakantie(toen ik hele systeem had uitgezet) doet hij het eigenlijk gewoon heel slecht).
Ik voeg eat foto’s bij. De aanvoer temperatuur (onderste thermometer) heb ik eigenlijk in al die jaren sinds het er in zit niet boven de 30 graden gezien. En de bovenste thermometer (retour temperatuur) staat eigenlijk altijd als er überhaupt iets gebeurt maar een paar graden lager dan de aanvoertemperatuur. De thermostaatkraam staat op iets van 55 graden.
Conclusie het wordt in de woonkamer (vlerverwarming) niet boven de 17 graden eigenlijk. Kan geen installateur vinden die wil komen helpen, dus ik hoop dat iemand hier kan helpen? Welke stappen kan ik zetten?

IMG_3082.jpeg IMG_3081.jpeg IMG_3083.jpeg IMG_3085.jpeg IMG_3084.jpeg IMG_3084.jpeg IMG_3085.jpeg IMG_3086.jpeg IMG_3087.jpeg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #2
Pietervdberg schreef:
Remeha Calenta
Het eerste waarvan ik denk. Wat voor type ketel is het, dus wat is het vermogen wat die Remeha kan leveren.
 

Pietervdberg

 • #3
Remeha calenta 40. De druk is overigens 1,5 bar en dat lijkt niet meer hoger te willen worden dan dat ook niet als je hem bij probeert te vullen. Geen idee of dat er mee te maken kan hebben:

IMG_3088.jpeg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #4
Pietervdberg schreef:
De druk is overigens 1,5 bar en dat lijkt niet meer hoger te willen worden dan dat ook niet als je hem bij probeert te vullen. Geen idee of dat er mee te maken kan hebben:
De druk van het water heeft er niets mee te maken.

Kan je de thermostaat knop die met 50 gr helemaal van de buis schroeven. Ik zie een een geribbelde handmoer meestal krijg je daar het element los.

Een 40 lijkt mij genoeg vermogen te hebben om in een korte tijd voldoende heet water te kunnen maken.
Staan alle kranen van de radiatoren dicht.
 

Pietervdberg

 • #5
Ja op dit moment staan ze allemaal dicht. Maar er is/was wel warmte vraag doordat ik er 1 hr92 knop van af heb gedraaid en die omhoog heb gedraaid. Heb ze nu dus allemaal dichtgezet omdat ik dat hier had gelezen. Maar normaal staat er altijd ten minste 1 open als de vloerverwarming aanstaat, omdat dat dus de enige mogelijkheid is om de vlerverwarming te activeren. En dan zie je dus dat die onderste een paar graden omhoog gaat maar noooit boven de 30 en dat het verschil met de bovenste altijd heel klein blijft. Maar denk dat toen ze beide op 25 stonden hij het even helemaal
Niet deed (weet even niet waarom).
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #6
Durf je of ben je in staat om de knop los te halen. Is deze los dan moet je een pennetje zien zitten dat wel eens vast blijft plakken.
 

Pietervdberg

 • #7
Ga het even proberen
 

Pietervdberg

 • #8
Pinnetje lijkt wel gewoon te bewegen.

image.jpg image.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #9
Heel goed. Je kan dat pinnetje in drukken en het komt ook vanzelf weer terug.
 

Pietervdberg

 • #10
Yep
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #11
Vreemd. Hoeveel mm kan je dat pinnetje indrukken.
Als je de knop niet op het huis schroeft en het systeem is inwerking dan moet er toch een verschil van warmte bij de in-en uitgang van die kraan te voelen zijn.
 

Pietervdberg

 • #12
Ik druk hem op de foto in. Met een ander koppelingetje (dat is wat je zoetig. Maar daarmee druk je hem wel echt in, millimeter of zeven denk ik. Knop is er nu af. Maar systeem hè er t zichzelf net uitgeschakeld. Dus gebeurt even niks. Alhoewel nu ik dit tik lijkt aanvoetemperatuur paar graden op te lopen. Maar nog steeds onder de 30. Situatie nu is dus onderste op 28, bovenste op 25. Knop er af.

image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #13
Je hoort die Wilo draaien. Schroevendraaier met het handvat in je oor en de steel op de pomp.
 

Pietervdberg

 • #14
Hmmm. De pomp? Dat is neem ik aan dat grijze deel met die rode draaiknop? Maar je hoort sowieso wel wat gebeuren.als je de kelder inloopt. Draait wel een motortje
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #15
Zou eens op Wilo zoeken misschien kan je daar iets vinden.
 

Snellejelle

 • #16
De onderste heb je nooit boven de 30 graden gezien ? Probeer eens het mengventiel wat dichter te draaien , kijken wat er gebeurd.

Die meters zijn niet echt nauwkeurig, heb dezelfde verdeler. Die temp. komen aardig overeen wat ik aflees op mijn metertjes. Als ik nu een infrarood temp. meter op de slangen richt die de vloer ingaan geven die meestal wel 30 + graden aan. ( meestal een graadje of 35 )
 
Laatst bewerkt:

Auto-Geen

 • #17
Een ketel van 40 kW op een verdeler met 6 groepen verzin je niet. Minimaal 8 kW is al veel te veel. Gaat niet werken.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #18
Er zijn ook 10 radiatoren aangesloten.

Maar sinds wanneer is deze ketel aangesloten, en sinds wanneer heb je deze problemen?
 

Pietervdberg

 • #19
Ik zal eens opzoeken wat het mengventiel is…. Op zich hoeft die aanvoer van mij niet boven de 30 graden te komen, maar ik wil wel graag dat mijn kamer warm wordt :-). Met betrekking tot het volume van de ketel: die vloerverwarming heeft wellicht wel veel groepen, maar het is maar iets van 60 vierkante meter vlerverwarming die hij moet verarmen in totaal. Dus dat zou wel moeten lukken denk ik. Zou het ook kunnen komen doordat het systeem bijvoorbeeld vol lucht zou kunnen zitten?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #20
Je hebt juist veel te weinig groepen... Je ketel heeft teveel capaciteit en kan zijn warmte niet kwijt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu