Vloerverwarming met stadsverwarming en pompschakelaar.

Isomis

  • #1
Ik heb een vraag en misschien kan iemand mij helpen:

Op dit moment heb ik mijn vloerverwarming aan (stadsverwarming met rtl knop). De temperatuur staat op 40 graden bij het mengblok (één temperatuur meter). Echter ik heb ook een pompschakelaar gekocht en mij vraag is of zo'n pompschakelaar nut heeft in mijn geval?

Ik heb namelijk geen kamerthermostaat. Het is nu zo dat ik de pompschakelaar instel op een bepaalde temperatuur (32 graden). Op het moment dat de temperatuur van de aanvoerleiding hieronder valt, slaat hij aan. Echter hij slaat ook weer in een paar tellen uit, want die aanvoerleiding is met de stadsverwarming binnen een tel weer bloedheet.

Heb het een paar dagen zo gelaten en hij geeft dan netjes continu 40 graden aan. Echter ik heb het gevoel dat er niet echt doorstroming is, want hij slaat steeds snel weer uit. Dit blijkt ook op het moment dat ik de pompschakelaar er tussen uit haal en de stekker daarna direct in het stopcontact doe. Je ziet dan de temperatuur langzaam dalen naar 30 graden en daarna weer naar de gewenste temperatuur gaan van 40 graden.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Je kunt beter gewoon een kamerthermostaat kopen, en daar de temperatuur mee regelen...
Dan heeft je pompschakelaar ook zin.
Post anders eens een foto van hoe het nu zit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu