Vloerverwarming hoog verbruik als het vriest

Status
Niet open voor verdere reacties.
Niet alle installateurs adviseren weersafhankelijk heat, ik gebruik ook liever
Zone verdeling als het mogelijk is. Calenta.
 
De buitentemperatuur heeft de grootste invloed op je warmtevraag in een woning.
Een weerstafhankelijke regeling is geen regeling maar een sturing. In grote lijnen wordt de verstoring weg geregeld. De naregeling zorgt voor de puntjes op de I.
Het komt idd voor dat de regeling misbruikt wordt als degene de bron van het probleemniet vindt.
Net als het meerverbruik hangt het af van de kennis en ervaring van de installateur.

Een goed doordacht en uitgevoerd weersafhankelijk systeem hoeft niet veel meer kosten. Die kan zelfs goedkoper zijn dan een slecht werkend systeem met een ruimteregeling.
De meerkosten zitten vaak ook omdat elke ruimte goed op temperatuur gehouden wordt en niet afhankelijk is van een ruimteregeling in een woonkamer. Het wordt bij een goede aanleg en afstelling als comfortabel beschouwd. En dit comfortabele is nooit gratis.

Waar blijft het meerverbruik van een wa regeling? Toch zeker in huis en nergens anders. De vraag is of het wenselijk is om je hele huis warm te hebben of enkel de woonkamer.

Ingenieurs hebben het ook wel eens mis hoor. :mrgreen:
Ik kom er genoeg van tegen.
Een deel van je verhaal klopt zeker.
 
Een goed begin is het juiste installatieontwerp kiezen.
Daarna de installatie op de juiste manier monteren en inregelen.
Bij vloerverwarming worden erg veel fouten gemaakt bij de keuze van het systeem en de aanleg. Deze ontwerpfouten zijn met een regeling niet op te lossen. Op dit forum zijn heel veel vragen over vloerverwarmingen die niet optimaal werken. Wat is de oorzaak. De informatie betreffende vloerverwarming die over de toonbank gaat bij tegelhandel, bouwmarkten en loodgieters is super slecht. Eenmaal geinstalleerd begint de ellende. Een regeling werkt optimaal met een optimale installatie.
Ik ben 41 jaar en werkzaam als verwarmingstechniker. mvgr Bernhard
 
Ben het roerend met Bernhard eens dat de informatie en de adviezen die men krijgt op het gebied van vloerverwarming ver beneden peil is. (vaak draait het alleen maar om de prijs en de problemen komen later wel)
Wij worden ook regelmatig geconfronteerd met gevallen waarbij bijvoorbeeld in de bouw "hoofdverwarming" is aangelegd en de afstand tussen de verwarmingsbuizen wel tot ca 20 cm bedraagt. Zo'n vloer krijg je nooit goed warm, ook niet met allerlei regelingen.
Vergeet ook de adviezen van laminaat- en parketboeren niet: in de dwang om alles maar te verkopen wordt daar ook de gekste informatie gegeven, met als gevolg dat zo'n vloer dus nooit goed warm wordt. (of wordt vloerverwarming om de vreemdste redenen afgeraden: bijv. bij stadsverwarming. Daar zou het water in de vloer te heet zijn.....wat een onzin!)
Maar als je met een bestaande situatie zit, kan ik me wel voorstellen dat je daaraan iets wilt veranderen (de buizen "even" dichter bij elkaar schuiven in een bestaande vloer is niet mogelijk)
Je wilt niet weten hoeveel klachten er komen van mensen, die hun vloerverwarming "elders" hebben laten uitvoeren (door bedrijfjes die plotseling van de markt verdwenen zijn of met materialen die nergens op slaan) en die niet werken.
Maar ook bij gevallen waar een weersafhankelijke regeling is aangesmeerd, die het probleem bij de gebruiker absoluut niet oplost.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan