Vloerverwarming, geen warme voeten?

Toetert1

  • #1
Goedenavond,

Jaren geleden hebben wij een hele verbouwing gehad waarbij wij vloerverwarming hebben laten aanleggen (ongeveer 80m2 in de woonkamer). Ook nieuwe cv etc..

De verwarming werkt gewoon. Maar ik heb nou nooit het gevoel dat ik warme voeten krijg. Wij hebben een pvc vloer. Maar als ik bij mijn ouders in de keuken sta (daar hebben zij ook vloerverwarming icm tegels) dan voel ik echt warmte.

Er is wel overduidelijk verschil tussen bijv. De gang waar geen vloerverwarming ligt maar het voelt meer alsof de kou er af is..

Ik weet het, het is een beetje een vage beschrijving. Maar wat ik graag wil weten van mensen of het wel hoort dat de vloer echt warm is ipv dat de kou er een beetje af is. Want dan zou dat betekenen dat er toch iets mis is toch?

Alvast bedankt!
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
Wat is de daadwerkelijke kamertemperatuur op demthermostaat en de ingestelde temperatuur, als de ingestelde temperatuur gehaald word is er niks aan de hand
 

Toetert1

  • #3
Ja dat is dus het rare, het werkt wel (duurt natuurlijk wel vrij lang voordat temp wordt gehaald).. Maar toch heb ik niet het idee van oohh wat een lekkere warme vloer...
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Een mens is heel slecht in het voelen van warme of koude oppervlakken. Wij snappen de warmtegeleiding van materialen niet. Een vloer van steen of een vloer zijn even koud te zien op de temperatuurmeter. Toch voel je dat de vloer van steen kouder is dan die van hout. Dat is precies wat jij voelt bij je ouders en bij je zelf.
Leg een tegel van steen een flink aantal uren op jouw vloer en doe de test.
 

Toetert1

  • #5
Probleem opgelost. De thermostaat kraan van de vloerverwarming stond op 31 graden. Deze nu op 41 gezet, kwam vanmorgen beneden en heerlijk warme voetjes
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
Pas wel op met de temperatuur. De oppervlaktetemperatuur van je pvc mag niet hoger dan 27 graden worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu