Vloerisolatie en vloerverwarming

L.eskes

  • #1
Goedenavond,

Na al meerdere vragen en antwoorden op dit forum te hebben gelezen zou ik graag jullie mening willen weten over vloerverwarming/vloerisolatie in de volgende situatie:

Wij hebben een huis gekocht waarbij de vloer als volgt is opgebouwd op het zand (dus geen kruipruimte): van onder naar boven = 3cm tempex, 10cm stampbeton, 3cm afwerkvloer en 1,5cm natuursteen. Wij willen graag vloerverwarming als hoofdverwarming in combinatie met een PVC-vloer aanleggen.

Gezien de kosten willen wij niet het gehele stampbeton uit (laten) graven om de vloer te verwijderen en goed te laten isoleren. Wij vragen ons daarom af of verwijderen van de afwerkvloer en natuursteen (totaal ong 4,5cm) genoeg mogelijkheid biedt tot de aanleg van een efficiënte vloerverwarming.

Ik begrijp dat vloerverwarming mogelijk is zonder de vloer te hoeven verhogen, maar vraag me dus af of het zinvol is hieraan te beginnen gezien beperkte isolatie van de huidige vloer. Als we dit besluiten om te doen, verdwijnt dan niet een groot gedeelte van de warmte?

Ter info: het is een vrij grote open ruimte van ongeveer 9m bij 9m met een plafondhoogte van c.a. 2,5m.

Ik ben benieuwd wat jullie afwegingen zouden zijn.

Bedankt!
Groeten, Leo
 

Marcn88

  • #2
Als je t doet kun je het beter goed doen want 3cm tempex staat ongeveer gelijk met geen isolatie,oftewel gehele vloer verwijderen 10cm pir isolatie plaatsen daarop ruwe betonvloer daarop vloerverwarming icm afdekvloer
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu