Wat scheelt goede vloerisolatie + help vloerverwarming

Continue

  • #1
Ik overweeg om mijn vloer te isoleren. Ik heb vloerverwarming. Ik heb gekeken in de kruipruimte die overigens mooi droog is: er zitten al wel piepschuimen platen tegen de betonplaten aan de onderkant maar deze zijn ongeveer 1 a 2 cm dik. Ga ik het merken in mijn stookkosten als ik door een bedrijf mijn vloer laat isoleren?
Tevens is mijn vloerverwarming wel erg traag. 's Nachts staat de thermostaat op 18,4 graden, slaat aan om 7.00 's morgens, pas rond 13.00 uur (6 uur later) is de gewenste temperatuur pas bereikt van 20 graden. Oké: het is een koude periode. Oppervlakte van de kamer met open keuken en de gang: 55 m2. Er zitten 6 groepen aan het verdeelstation. Ik heb een tussenwoning (1980) met redelijk wat glas (schuifpui) maar sinds kort wel HR++ glas erin. Als jullie aangeven dat echter normaal is, hoor ik het ook graag!!
Ik heb gekeken bij de verdeler maar mijn gevraagde aanvoertemperatuur wordt vaak niet bereikt, staat ingesteld op 45 gr maar vaak staat de temp net boven de 40. Het verschil in de retour is ook niet veel: ongeveer 5 graden kouder. Ketel draait dan op rond 80 graden. Pomp heeft 3 standen, staat op stand 2.
Hoeveel geluid mag een verdeler/pomp overigens maken? Ik hoor hem toch vrij sterk ruisen. Ontluchten helpt niet, er komt meteen water uit de ontluchter. Zou dit een deel van het probleem kunnen zijn?
BVD dank voor de reacties!!
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #2
Na isoleren op een plaat van 2 cm is niet echt zinvol.
De buizen zijn waarschijnlijk ingefreest?

Een systeem van plastic onderlangs spannen en een zeil op de grond in de kruipruimte is een goed alternatief en is niet kostbaar en bovendien zelf te doen.

Het ruisen is niet vreemd, maar als je instelling op de knop op 45 staat, dan zou de temp. in de verdeler ook 45 moeten zijn. Staan alle groepen open, of zijn er flowmeters geplaatst.


Calenta :cool:
 

Continue

  • #3
Dank voor de reactie. Er is tijdens de verbouwing een nieuwe cementdekvloer gekomen en hierin zijn de sleuven gefreesd. Direct hier bovenop is de tegelvloer gelegd.
Alle groepen staan open maar of er flowmeters zijn? Wat zijn dat?
 

Kacheltje

  • #4
2 cm is niet echt veel.
Een verdubbeling geeft een dubbele besparing voor dat deel waar nu 2 cm zit.
Het is wel een deel van je totale warmteverlies. want alles wat aan de buitenomgeving zet geeft verlies.
Bij een vloerverwarming geeft het meer besparing dan een normale vloer aangezien de onderkant van de vloer een stuk warmer is.
Mits goed uitvoerbaar is het wel een aanrader om extra te isoleren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu