Vloer leggen over 2 ondervloeren

Tpeene

  • #1
Ik heb de muur tussen de woonkamer en de keuken weggehaald. Deze stond niet op de vloer maar op een eigen fundering. De vloer van de woonkamer en die van de keuken zijn dus beide aparte vloeren en zijn niet met elkaar verbonden.

De vloer van de keuken is helemaal waterpas en de vloer van de woonkamer loopt over de laatse vierkantemeter aan 1 kant ongeveer 5mm af naar de keuken toe. Dus naar de plaats waar de oude vloer stond. De andere hoek aan de kant van de keuken ligt dan weer ongeveer waterpas aan de keukenvloer.

De vloer van de woonkamer ligt verder in zijn geheel 1cm lager dan de keukenvloer. Alleen over de laatse meter is het 15mm in totaal.

Op de plaats waar de muur stond komt een nieuwe keuken te staan en het mooist zou het zijn dat de vloer gelijk ligt over de hele lengte van het huis. Hoe kan ik dit het beste oplossen?

Beide vloeren bestaan uit eikenhouten planken waarop de vorige bewoner OSB heeft verlijmd. Loshalen is niet te doen zonder de vloer te slopen.
 

Tpeene

  • #2
Hieronder de foto's. Op de tweede foto heb ik aan de kant van de keuken 1 groene plaat en aan de kant van de woonkamer 2 groene platen gelegd. De bovenvloer ligt dan waterpas maar het is niet tot op de mm precies gelijk overal. Hij kan een klein beetje wiebelen maar zou dat kwaad kunnen? Het is een eikenhouten vloer die door zijn gewicht waarschijnlijk ook wel wat stabiliseert?



 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu