Vloerverwarming aanleggen op verschillende ondervloeren

Camled

  • #1
Ik ben nieuw op dit forum en ik heb weinig kluservaring en al helemaal geen verstand van vloerverwarming en heb daar een aantal vragen over. Wij gaan binnenkort verhuizen en willen dus een vloerverwarming op de begane grond en de 1e verdieping. Uiteindelijk gaan we laminaat leggen.

Op de 1e verdieping ligt een niet afgewerkte houten ondervloer. Daar kan dus niet worden gefreesd en zal een verwarming op noppen, krimpnetten of tackerplaten moeten komen. Daarover een afwerkvloer.

Nu vraag ik me af of je op een houten ondervloer een cementen dekvloer kan laten storten of is dat af te raden en zijn daar andere oplossingen voor? En hoe bepaal ik hoe hoog een vloer totaal kan worden opgebouwd?

Beneden ligt een betonnen vloer die helemaal is afgedekt met Rigidur platen die degelijk zijn bevestigd.

Ik neem aan dat voor het infrezen die platen verwijderd moeten worden maar ik heb geen idee in welke staat die betonnen vloer is.

We kunnen beneden ook kiezen voor een oplossing net als boven op de houten vloer?
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Op een houten verdiepingsvloer een constructie aanbrengen zoals je hier beschrijft, zou ik niet aanraden. Het gewicht van de hele constructie wordt aanzienlijk: bij een dekvloer van ca. 5 cm dikte zou dat zo'n 100 KG/m2 bedragen.
Voor die vloer zou ik een droogbouwsysteem adviseren: gewicht daarvan is aanzienlijk lager en zo'n systeem (als je het goede systeem kiest!!) is ook geschikt voor laminaat.
Zo'n systeem kan je eventueel zelf leggen.
Beneden zou ik adviseren: haal die platen weg en laat een vloerverwarming leggen op draadstaalnetten met daarop een dekvloer van ca. 5 cm dikte. Frezen in beton si heel duur en af te raden.
 

Jamesco

  • #3
Hoe heb je dit uiteindelijk opgelost?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu