Vinylvloer laten leggen, welke ondervloer?

Rainking

  • #1
Ik wil een nieuwe vinylvloer laten leggen door een stoffeerbegrijf.
Ik heb nu laminaat dat moet er uit. Dit heb ik 8 jaar geleden gelegd, omdat de vloer niet geïsoleerd was en er is een kruipruimte onder de houten vloer zit.
Heb ik toen over de houten vloer 3 cm XPS gelegd. deze heb ik rondom dicht gepurt en de naden met tape afgedekt.

Nu moet het laminaat eruit en moet er vinyl(zwarte rug van Interfloor) gelegd worden. Echter de XPS is dan niet stevig genoeg.
Ik wil nu hardboardplaten erop leggen zoveel mogelijk de maat 122x244. Ik wil ze met dubbelzijdig tape vast maken aan de XPS en onderling
verbinden met Tesa Pro Aluminiumtape.
Nu zijn mijn vragen:
Moet het stijf tegen elkaar en ook strak tegen de muur?
Of moet ik ergens ruimte laten.
Moet het hardboard met de gladde kant naar boven of naar beneden?
Ik hoor graag de suggesties.
Groet Jan
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ik zou het echt niet weten. Wat zegt de stoffeerder? Want deze moet garantie geven op de gelegde vloer.
 
  • Like
Waarderingen: Robbie's en Charel

Rainking

  • #3
Ik heb het er nog niet met hem over gehad. Zijn voorstel was om Marathon super XPS plaatjes op de bestaande XPS te leggen. Maar dit is wel een erg kostbare oplossing. Dit zijn plaatjes MDF 4mm met 3 mm XPS eronder geplakt. Het XPS zit eronder om oneffenheden op te vangen. Maar ik heb al 3 centimeter XPS liggen. Of zou het beter zijn om bijvoorbeeld 4 of 6 mm MDF platen op de XPS te leggen. Omdat MDF waarschijnlijk minder kromtrekt dat hardboard.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Voordeel van de marathonplaten is dat ze elkaar overlappen en een vlakke vloer vormen. Als je losse platen mdf, hardboard o.i.d. gaat toepassen, zullen de naden gaan aftekenen in het vinyl.
 

Rainking

  • #5
DE Marthon platen die hij wil gebruiken zijn uit een stuk dus niet de versie die uit 2 delen bestaan en elkaar overlappen. Zie deze link: https://www.unifloor.nl/producten/marathon-super.html
Ik wil onder de naden dubbelzijdig tape gebruiken en bovenkant met Alu tape verbinden. En gebruik voornamelijk grote platen van 122 x 244.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
Met alle respect, dit wordt prutswerk. Voor vinyl heb je een harde en stabiele ondervloer nodig. Aluminiumtape is bijvoorbeeld zo dun en kwetsbaar dat het echt helemaal niets doet in deze toepassing.
 

Rainking

  • #7
Oke bedankt allemaal voor de reacties.

Ik ga nu 9 mm Spano platen p5 - v313 op de XPS lijmen en daar word de vinyl overheen gelegd.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu