Vloer isoleren - boven de vloer

Olival

  • #1
Beste medeklussers,

Ik ben voornemens mijn zoldervloer te isoleren, omdat de kap niet is geïsoleerd (en dat weer een verhaal apart is...) Onder de zoldervloer bevindt zich de woonkamer met een mooi balkenplafond in het zicht, waardoor ik daar niet kan isoleren. Boven heb ik hoogte genoeg. Mijn voorkeur gaat uit naar een thermische isolatie, omdat de woonkamer momenteel nauwelijks warm te krijgen is. Als het even kan zou ik ook enige akoestische isolatie willen. Ik heb gedacht aan drukvaste steenwolplaten maar zou graag jullie ervaring horen/lezen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Moet de zolder gebruikt worden ?
*wgb*
 

Olival

  • #3
Beste Wgb,

Dat is in de toekomst wel de bedoeling. Vandaar mijn wens om contactgeluid van boven zoveel mogelijk te beperken.

Groet
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Je zou voorlopig gewone glas of steenwoldekens op de zoldervloer kunnen leggen. Als je tzt de zolder wilt gaan gebruiken kun je dan beter de kap isoleren. Anders zit je met een ongeïsoleerde ruimte en zal je over de isolatie nog een nieuwe vloer moeten aanbrengen.
 

Olival

  • #5
Beste Sxnder,

Dank voor je advies. Ik wil er eigenlijk wel meteen een (zwevende) werkvloer op aanbrengen en de (rieten) kap in een later stadium isoleren. Zou jij een alternatief weten voor de drukvaste steenwolplaten die ik voornemens ben te gebruiken. Ik heb gedacht aan tempex maar weet niet of dat voldoende geluiddemping geeft.

Groet
 

Swblom

  • #6
Als je toch al van plan bent om later de thermische isolatie te verbeteren in de kap en nu ook een oplossing voor kontaktgeluid zoekt ken je ook gipsvezelplaten op steenwol nemen.

Dit zijn kant en klare platen met aan de onderkant een dichte persing steenwol. Allebei de grote leveranciers van gipsvezelplaten hebben ze in hun assortiment.

Hiermee heb je een stukje thermische isolatie en een zwevende vloer in een keer.

Het door jou genoemde tempex doet voor geluid bijna niets, ook niet voor ontkoppeling.

Mocht je voor losse platen van een dichte persing steenwol gaan dan moet je naderhand veel aandacht besteden aan de konstructie van de daarop liggendevloer.
Bij dikkere lagen steenwol wordt het snel een instabiele vloer. Je zult dus een stijve laag moeten maken van misschien meerdere lagen op elkaar gelijmd.

Succes
 

Olival

  • #7
Beste swblom,

Veel dank voor de uitgebreide uitleg.

Olival
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #8
Zoek nog even uit of het verstandig is om een rietenkap te isoleren.
Er staat mij nog iets bij dat je daar mee moet opletten.
Omdat dit het opdroog effect van het riet, door de warmte van binnen uit, te niet doen.
*wgb*
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Een goed rieten dak isoleert al van zichzelf.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu