Vliering op zolder

Edskie

 • #1
Ik ben de plaatsing van een vliering op zolder aan het plannen. Loopt al even maar de realisatie komt dichter bij. De zolder is 5.70 lang en 5 meter breed.

Op de helft van de lengte komt een houten draagmuur met balken van 44x70. Op deze muur moet ik de balken plaatsen. Ik wil echter kortere balken gebruiken zodat ik geen 5.70 nodig heb maar ongeveer de helft.

Ik zit echter nog met hoe deze balken op dat muurtje te plaatsen. Zoveel ruimte is er niet (44mm) en ik denk aan naast elkaar leggen maar dan lopen de ballen niet over de volledige lengte gelijk.

Zijn er nog ideeën hoe dit beter zou kunnen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  De dikte van die muur wordt dan 70mm. Anders gebruik je de balken verkeerd. Om zo'n wand dragend te maken moet deze zwaarder uitgevoerd worden. En minimaal aan één kant een 18mm houten plaat ertegenaan.

  De vloerbalken leg je inderdaad naast elkaar.

  Heb je gecontroleerd of de verdiepingsvloer het extra gewicht aankan?
   

  Edskie

  • #3
  Ja 70mm zeker, foutje aan deze kant. Het gaat om een vliering voor opslag van spullen. Ik dacht dat als ik om de 30 cm een staander zou zetten en een dubbele balk bovenop, dat het genoeg zou zijn. Maar het klinkt zeker logisch om er een plaat tegen te zetten. Dat maakt het geheel een stuk steviger. Misschien mag ik nog een vraag stellen? Ik gebruik balken van 70x195 en wil aan de betonnen muur aan beide kanten een lat plaatsen van 28x195 waar de raveeldragers op kunnen. Ik vind echter nergens welke dikte en lengte slag- of balkpluggen ik moet gebruiken, en de onderlinge afstand om dit stevig te maken. Bedankt alvast!


  Quote verwijderd, de tekst staat er net boven dus een quote is overdreven, mod.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu