Zolder renovatie, muren en vliering maken?

Pfandfreak

  • #1
Goedemiddag allen,

In de onderstaande afbeeldingen ziet men de situatie van onze huidige zolder. Een ruime zolder vooral vanwege de hoogte van maar liefst 3,90 meter, ruimte die we eigenlijk niet optimaal benutten. Daarnaast is het redelijk koud op zolder, waarschijnlijk vanwege het ontbreken van welke vorm van warmte voorziening dan ook. Wel staan er een wasmachine en droger op de zolder welke veel lawaai maken.

Eigenlijk kunnen wij de ruimte goed gebruiken als werkruimte, slaapruimte of vrijetijdsruimte. Onze vraag is daarom of het haalbaar is om op deze zolder waarvan de huidige isolatiewaarden niet bekend zijn, een tweetal kamers te maken met daarboven een vliering voor de opslag van spullen. Het huis is uitgevoerd met betonnen vloeren, en mijn eigen idee is om daarom van cellenbeton gezien de uitstekende eigenschappen, wanden te maken. Daarnaast zal er een stevig plafond in moeten komen, ook zou het prettig zijn om de wasmachines in een aparte, zo veel mogelijk geluidsdichte ruimte te plaatsen. Mijn vraag is wat hiervan de kosten zijn op het gebied van materialen, en waar ik op zou moeten letten bij het gebruik van materialen. Kan de constructie bijvoorbeeld wel het gewicht van een dergelijke verbouwing aan?

In de foto's hieronder ziet men de huidige situatie. Het doel is om over de gehele breedte een wand te plaatsen met in het midden een scheidingswand richting de huidige achtermuur. Hierdoor zouden dan twee kamers ontstaan. Daarboven zou men dan een vliering maken voor de opslag van spullen. Daarnaast zou er op de tweede foto mogelijk een aparte wasruimte kunnen komen indien mogelijk.

Maten:
Hoogte: 3,90 meter.
Diepte: 5,80 meter (gehele zolder inclusief trappenhuis).
Breedte 4,80 meter (vanaf schotten +- 1,20 meter).

DSC_0133.JPG DSC_0131.JPG
 

Pfandfreak

  • #2
Kan ik op de onderstaande zolder een twee tal muren loodrecht op elkaar maken van cellenbeton zodat er twee kamers ontstaan? En op dit tweetal kamers een vliering?

Met vriendelijke groet,

Thomas.

DSC_0131.JPG DSC_0133.JPG
 

Pfandfreak

  • #3
Geachte Forumleden,

Helaas krijg ik geen antwoord op mijn vorige vragen, misschien iets mis met de instellingen. Maar mijn vraag blijft staan, op de onderstaande zolder willen wij graag één of twee kamers creëren met daarop een vliering voor de spullen. Daarnaast zouden wij graag de wasmachines boven laten staan maar wel geluidsstil willen krijgen, misschien doormiddel van het maken van een kamer eromheen. Graag hoor ik tips hoe men dit het beste kan realiseren.

DSC_0131.JPG DSC_0133.JPG
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #4
Niks mis met de instellingen; je topics zijn vermoedelijk gewoon te abstract. In je eerste post heb je een lang verhaal met maar één vraag: "Kan de constructie bijvoorbeeld wel het gewicht van een dergelijke verbouwing aan?". Dat kunnen wij op basis van deze foto's toch nooit beoordelen?

Het helpt als je het eerst concreet maakt. Ga dus eerst zelf op zoek naar hoe je dit het beste aan kunt pakken, en vraag dan wat je precies niet begrijpt of waar je onzeker over bent. Er zijn op dit forum genoeg vergelijkbare vragen en scenario's voorbij gekomen. We zijn geen aannemers die een heel plan voor je maken op basis van een aantal wensen.

Nog een tip van mijn kant: begin met dit klusniveau niet aan een muur van cellenbeton, maar houd het simpel met hout of metal studs en gipsplaten. De bouwmarkten hebben daar zelfs vele instructievideo's van op YouTube staan.
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: Klusidee ralf en Jan

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Lees eerst eens de forumregels. En stel jezelf daarna de vraag of jouw post hier op zijn plek is.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Graag niet telkens een nieuw topic openen. Geduld is een schone zaak.

Je vraag is best complex. Het gaat te ver om een complete bouwbeschrijving te gaan typen. Splits je vraag eens in duidelijke deelvragen.
Wat is verder je ervaring met bouwen en heb je je vragen ook al via de zoekfunctie gezocht?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu