Verwarmingsplan woning 1946/1993

Sanne_H

  • #1
Hallo,

Wij hebben een andere woning gekocht een opknapper zonder CV.
Het is een vrijstaande woning uit 1946 met een aanbouw met zolder uit 1993.

De twee daken staan parallel aan elkaar met klein strookje plat dak er tussen. De aanbouw is spouwmuur (kalkzandsteen binnen muur en stenen buiten muur) verdiepingsvloer van underlayment dak bedekt met unidek platen (uit 1993) en dakpannen. Oude huis gaan we het dak bovenop isoleren met goed dikke plaat en weer pannen op. Daarnaast willen we de twee daken aanelkaar verbinden voor grote boven verdieping.
Het oude huis heeft boven een vloer met van de rode stenen onderkant en daar bovenop cement.

Beneden bestaat uit verschillende soorten vloer. Houten vloer, beton op zand en deel aanbouw beton met isolatie eronder. Onder de hal zit de kelder (sta hoogte).

Wij willen vloerverwarming zowel beneden als boven. Beneden willen we waarschijnlijk alle vloeren eruit halen en dan nieuwe laten storten met vloerverwarming erin.

Daarnaast staat spouwmuur isolatie en nieuw dubbel glas op de planning.

Maar hoe kunnen we boven het beste verwarmen? is vloerverwarming haalbaar boven op de underlayment vloer en die oranje holle stenen vloer?

Hebben jullie tips of aandachtspunten?? :) alvast bedankt.
 

Marcn88

  • #2
Beneden een nat vvw systeem toepassen, dus de vvw slangen in een cementdekvloer hiervoor het beste de oude ongeisoleerde vloer verwijderen en een nieuwe betonvloer storten met 10cm pir isolatie eronder voor boven zou ik een droogbouwsysteem adviseren omdat deze zo over de oude vloer gelegd kan worden en deze dan zone geregeld maken, dus per vertrek een thermostaat die de vvw in dit vertrek kan regelen met een doormelding naar de ketel of warmtepomp
 

Sanne_H

  • #3
Oke! zouden we wegkomen met alleen vloerverwarming? of is het nodig om nog lage temp. radiatoren bij te plaatsen? denk dat ik er sowieso 1 wil in de badkamers.

En die vloer van underlayment daaronder komt een grote woonkeuken we kijken daar in dat stuk nu onder tegen het underlayment aan. Eigenlijk vind ik die dikke houten balken wel mooi! Maar het is wel mogelijk om er tussen nog te isoleren is dit nodig voor de vloerverwarming?

Verder komen er twee houtkachels te staan maar wij willen eigenlijk wel dat de hoofdverwarming (vloerverwarming dus) het alleen aankan
 

Marcn88

  • #4
Of je t warm krijgt met alleen de vvw ligt aan de mate van isolatie, als je nu een woning gaat renoveren/ verbouwen zou ik alles zo goed mogelijk isoleren het streven is om aan de nu geldende eisen te voldoen of deze zo goed mogelijk te evenaren dus vloer minimaal rc4 wanden rc 5 en dak rc 6 als je enigzins in deze richting komt moet de vvw het makkelijk ankunnen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu