Verwarmingsplan - suggesties gevraagd

PMKoning

  • #1
Dag klussers,

voor de beneden etage moet er een nieuw verwarmingsplan komen. Alle oude leidingen en radiatoren zijn er uit en er is een deel van de draagmuur uit waardoor er nu een grote open woonkamer/keuken is ontstaan.

Graag willen we de vrije muurruimte zoveel mogelijk vrij houden en dus gebruik maken van hoge radiatoren.

Op basis van de verschillende online rekenmodules blijkt dat er ca 12000 Watt nodig is om de ruimte goed te verwarmen (excl. aparte ruimte rechts).


In de tekening zijn de donkergrijze delen het kookeiland en de lange zijde de was en spoel afdeling. In de erker komt een vaste zit met uittrekbare lades onderin.
Aan de tuinzijde (bovenin de tekening) hebben we openslaande deuren met lage borstwering.

De rode strepen zijn plaatsen waar we zelf evt een radiator in gedachte hebben. Maar daarbij hebben we alleen gekeken naar wat ons zelf praktisch leek.

Graag lezen we jullie mening/reacties, tips en aanwijzingen voor een juiste indeling.

Nog een kleine vraag over de radiatoren: op de verschillende sites worden wattages gegeven bij 2 verschillende instellingen. Welke is in Nl van toepassing? Of is dat afhankelijk van de Cv installatie??
 

Inter

  • #2
Of is vloerverwarming een optie?
Dan blijven al je muern vrij.
 

PMKoning

  • #3
Nee helaas, volgens mij niet.

Het is een oud huis met houten balken met planken en alles op de BG heeft dezelfde hoogte. Ik heb al ff zitten googlen daarop en wat info ingewonnen bij een grote warmte boer, maar op de houten ondervloer zou dan zeker nog 6-8cm komen. )corrigeer me graag als ik t fout heb! :roll: )
Die hoogte zou ik dan ergens moeten overbruggen naar mn voorportaal, want daar zit de voordeur heel strak op de vloer. En of een opstapje nou ergens zo mooi is.....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu