Verwarming in schuur

Riesico

 • #1
Hallo allemaal,

heb e.e.a. uitvoerig nagekeken, maar ik kom er toch nog niet helemaal uit.

2 jaar geleden heb ik een nieuwe schuur gebouwd(ca. 55m2), opgetrokken uit traditioneel metselwerk, binnenmuren van beton blokken, de spouw geïsoleerd met 100mm steenwol. 80mm EPS vloer isolatie, en het dak is met 80mm pir geisoleerd.

In de betonvloer heb ik vloerverwarmings aangelegd, en er zijn zelfs 2 radiatoren geplaatst. Dit is allemaal nog niet aangesloten.

Nu is het wel vorstvrij in de schuur, maar ik zou eigenlijk een klein beetje willen stoken zodat in ieder geval het vocht er uit wordt gestookt. Als ik actief ga klussen hoef ik het echt niet warmer dan 12 graden te hebben.

Mijn schuur staat 20m vanaf de ketel in huis.

Ik heb destijds een grote mantelbuis(1m onder maaiveld) gelegd met daarin een 20mm Uponor gasleiding, en zelfs 2*20mm geïsoleerde uponorleidingen.


Mijn vraag is eigenlijk, kan ik (met een transportpomp)mijn cv van de woning gebruiken om ook de vloerverwarming en radiatoren in de schuur 'iets' te verwarmen?

Of is het goedkoper om een aparte cv in de schuur op te hangen, die eigenlijk dan altijd maar op halve kracht komt te werken?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Bernhard

  • #2
  Een CV-ketel van 14Kw is een goede oplossing.
  De CV-installatie in de garage is dan apart te regelen.
  Het gasverbruik en de installatiekosten zijn lager.
  Het is een overzichtelijk systeem.
  bernhard
   

  Riesico

  • #3
  De aanschaf van een complete CV installatie, het maken van een dakdoorvoer, enz. lijkt mij toch echt een stuk duurder dan alleen een apart circuit maken met een losse pomp?

  Heeft iemand anders misschien een soortgelijke situatie?
   

  Ingmar89

  Specialist Verwarming
  • #4
  Dat kan ook wel inderdaad. Wel moet je dan vanaf de ketel leidingen kunnen leggen. Als je dat gewoon maar ergens in de bestaande installatie aansluit gaat het niet werken.
   

  Marcn88

  • #5
  En wat ook vaak lastig is als de schuur verwarmt wordt door de ketel in de woning, is dat deze alleen verwarmt word als er in de woning ook een warmtevraag is.

  wat ook nog mogelijk is om met zones te gaan werken, maar dit is wel afhankelijk van waar u de leidingen naar de schuur kunt aankoppelen
   

  Cyruse

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Dit krijg je eigenlijk alleen goed werkend met 2 zones (huis en schuur) en elk een eigen thermostaat als je 1 cv ketel wilt gebruiken. Verder zal de vloerverwarming in de garage in ieder geval een eigen pomp moeten hebben.

  Ik zat met hetzelfde probleem (wel grotere schuur) en toch uiteindelijk toch besloten om een tweede cv ketel te plaatsen. Als je die tweedehands koopt (bijv. op mp) en alles zelf doet zijn de kosten te overzien.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu