Vervangen flexibele slang wastafelkraan

Ronald1967

  • #1
Onlangs is er spontaan een lek ontstaan in de flexibele aansluitslang (warm-water) van één van onze Grohe Sentosa wastafelkranen. Ik heb inmiddels via Grohe een setje van 2 niuwe slangen ontvangen die op zéér eenvoudige wijze in de kraan te "klikken" zouden moeten zijn.

Dat het plaatsen van een nieuwe slang met dit systeem een fluitje van een cent is, geloof ik achter mekaar. Wat echter iets minder gemakkelijk is (voor mij tot nu toe onmogelijk gebleken!) is het verwijderen van de oude, kapotte slang.

Heeft iemand hier een idee over??!! Ik heb weinig zin om voor alleen maar een kapotte slang een nieuwe kraan aan te schaffen van zo'n Eur prijs verwijderd, mod!

Alvast bedankt voor jullie tips!
 

Fiesiekus

  • #2
Dat klikken snap ik niet; mijn ervaring is dat ze geschroefd zitten; met de wijzers van de klok ertegenin zouden ze loskomen?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
De slangen zitten met schroefdraad binnen in gedraaid!


Misschien heeft leverancier andere gestuurd maar bij sentosa wordt dat geschroefd.
 

Ronald1967

  • #4
Hoi, bedankt voor de tips tot nu toe maar helaas kan ik er niets mee...

De slangen zitten NIET geschroefd aan de kraan. De messing (of koperen) aansluitting van de slang die in de kraan gaat, is voorzien van een hulsje van een soort verenstaal waar "lipjes" uitsteken die zodra ze in de kraan geschoven zijn (tijdens het naar binnen schuiven druk je de "lipjes" in) weer naar buiten veren en zodoende de slang op z'n plaats houden.

Het is dus eigenlijk een "één richting systeem". Toch heb ik zonder moeite vervangende slangetjes kunnen kopen. De oude moeten er dus m.i. uit te krijgen zijn...

By the way... je kunt de slangen gewoon draaien t.o.v. van de kraan, niks geen schroefdraad dus....
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Stuur even een mailtje naar de fabrikant en je weet het direct of even bellen heel simpel!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Zoals ik eerder aan gaf ga naar de hierboven genoemde site, ga naar productcatalogus.
Toets linker venster demontage sleutel of artikel nummer 19132 in daar op die foto wat je dan ziet TPI: Technische Productinformatie [1] klik op (1) daar ziet u de gehele uitleg en foto's je moet namelijk die sleutel hebben om te demonteren.

Graag even reageren als gelukt is

Site 1 x keer noemen is voldoende, en anders in elk geval verbergen via de url= combinatie, want we willen dergelijke links niet voluit. Moderator
 

Ronald1967

  • #7
Hoi Henk,

Hartstikke bedankt voor je allerlaatste tip! Met dat stukje gereedschap moet het verwijderen van de kapotte slang inderdaad een fluitje van een cent zijn. Ik moet nog wel even aan het gereedschap zien te komen natuurlijk maar dat gaat wel lukken.

Ik had overigens al wel op de site van de producent van de kraan gekeken (n.a.v. één van je eerdere berichten) maar het artikelnummer van de nieuwe slangetjes (45 484 000) komt niet in de productcatalogus voor (?!) en om te gaan zoeken naar "demontage sleutel" was nog niet in me opgekomen....

Nogmaals bedankt!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Blij te horen dat je er wat aan had! :lol:
succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu