Verstopte leiding?

Overlordeo

  • #21
Ok, ik heb eindelijk het punt gevonden waar die leiding eindigt in het niks. het is redelijk dicht bij een aangesloten stuk leiding, dus dat moet makkelijk te verbinden zijn. Is zoiets zelf te doen met normaal gereedschap?
En een punt dat ik net pas bedacht heb: als de leiding loos is, zou het ook zomaar kunnen dat de afvoer ook nergens op aangesloten is... Hoe kan ik daar achter komen zonder een emmer water erdoor te gooien? (heb geen zin in een verzopen plafond een verdieping lager...)
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #22
Dat is met normaal gereedschap wel te doen.
Kan je een foto plaatsen van de plek waar de leidingen bij elkaar komen?
Ook even de diamters van de leidingen opmeten.

Je zou een trekveer in de afvoer kunnen invoeren en kijken wat er gebeurt.
Goed luisteren waar de veer langsgaat (met z'n tweeen werken).
Tijdens het invoeren in ondergelegen delen van het huis de kranen laten lopen, als de veer er nat uitkomt komt hij in een andere afvoer.
 

Overlordeo

  • #23
Er zit ongeveer een meter tussen het einde van de loze leiding en het aangesloten deel. En dat zit onder de vloer, kan er nu dus geen foto van maken.
Bedankt voor de tip met de trekveer, dat ga ik meteen even proberen!
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #24
In principe kan je de loze leiding met een knelkoppeling en een stukje leiding verlengen en dan met een T knelstuk op de bestaande leiding vastzetten.
 

Overlordeo

  • #25
Ik heb je tip met de trekveer geprobeerd, maar ik krijg m niet verder dan de afstand tot de vloer. Het is niet zo'n ding dat je kan draaien, dus dat zou ik nog kunnen proberen (lenen van een kennis). Ik hoop dat het dan beter/verder gaat.
Wat betreft die leidingen: het loze deel van de wastafel heeft een buitendiameter van 12 mm, en het aangesloten stuk heeft een diameter van 15 mm. Daar zit al een T-stuk op, waar een soort dopje ingeschroefd zit lijkt het, kan dat? En dat is neem ik aan bedoeld om een leiding op te kunnen aansluiten?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #26
Ja, het lijkt inderdaad dat daar de leiding aan heeft gezeten.
Dus waterleiding afsluiten, dopje verwijderen en een nieuw stukje leiding met een knelkoppeling aan het loze stuk vastmaken.
Hier kan je o.a. lezen hoe je dat doet.
Voor wat betreft de afvoer zou ik er maar van uit gaan dat die nog vast zit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu