Leiding verstopt / Loopt langzaam leeg

Marweecos

  • #1
Hallo,
Een maand geleden had ik de leiding van de wasbak in de keuken schoongemaakt en terug geplaatst.

Heel snel daarna begon het water alweer niet goed weg te lopen en een leiding te boeren. Toen ik n op een dag iets uit de kast onder de wasbak moest pakken was het helemaal vies en nat. Op de een of andere manier is er ergens vuil water uitgekomen.

Toen ik vandaag alles weer los had gehaald was de sifon etc nog allemaal schoon.
Alles weer terug. Alleen de vaatwasser slang niet aangesloten. Toen water laten lopen en heel snel kwam er uit de aansluiting van de vaatwasser water omhoog. Die met een vinger dicht gedaan, en toen begon er water uit een noodaansluiting denk ik van de qooker kraan te komen. Denk ook dat dat de boosdoener is die alles Toen vies heeft gemaakt.

Alles weer losgehaald en de vast afvoer pijp een emmer water ingegooid via een trechter. Ik had verwacht dat de afvoer vast zou lopen en dus overstromen. Maar dat deed ie niet.

Nu ben ik benieuwd of iemand mij in de juiste richting kan helpen. Wat zou dit veroorzaken?

Zie video's:

20230115_124039.jpg
 

ADDave

  • #2
Waarschijnlijk een verstopping verderop in de leiding.
Zeker die van de gootsteen raken snel verstopt door vet en etensresten.

Sifon eraf halen en even met de ontstoppingsveer erdoor. Kan je gewoon bij de bouwmarkt krijgen. Als je het zelf niet wil doen of niet lukt kan je beter de ontstoppingsdienst inschakelen.
Ga alsjeblieft niet met chemische ontstoppers aan de gang. Soms werkt het maar meestal is het weggegooid geld.
 

Haplo

  • #3
Die overloop van de cooker zit volgens mij ook behoorlijk laag. Kun je die niet ter hoogte van de vaatwasser aansluiten?
 

Marweecos

  • #4
Ja heb vanmiddag al geprobeerd om een ontstoppingsveer erin te krijgen maar hij gaat heel kort achter elkaar een bocht van 90 graden maken. Dus hij gaat er niet lekker in. Vrees dat ik dan toch hulp moet inschakelen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu