Verstopping water loopt vaatwasser in.

Rob Sauvangsjo

  • #1
Ik zit met een probleem

Ik woon in een appartement, hier zitten volgens mij diepe verstoppingen ergens????
Ik heb er nu al 2x een loodgieter bij gehad, welke al mijn afvoeren heeft ontstopt... maar dit blijft toch geregeld terug komen..

het grote probleem is dat als ik het water weg laat lopen, het water dan mijn vaatwasser in loopt en even later er weer uit komt maar dan als ongename verrassing, dit onder mijn vaatwasser uit komt waardoor mijn keuken blank komt te staan, met als gevolg dat mijn beneden buren met lekage zit

ik heb de woning verhuurd en kan moeilijk tegen de huurders zeggen dat ik de vaatwasser ga afkoppelen, aangezien ze vinden dat ze dit ook huren..

Is er een oplossing om er voor te zorgen dat het water niet terug kan lopen de vaatwasser in??? bevoorbeeld een klep, alleen water van de vaatwasser naar de afvoer en niet andersom???

ik heb er ff geen vertrouwen in dat de verstopping gauw onder controle is, aangezien ik hier al vanaf enkele maanden mee bezig ben????? en telkers weer terug komt
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Er zijn geen kleppen,de enige oplossing om de afvoer opnieuw goed aan te leggen.

Omdat ontstoppen blijkbaar niet help.

Had u loodgieter geen oplossing ?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Laat de afvoer verderop ook helemaal controleren, een verstopping kan in een put zitten of bij de aansluiting op het gemeenteriool.
 

Rob Sauvangsjo

  • #4
Ik heb de loodgieter zelf telkens niet gesproken, doordat ik er zelf niet bij ben, doordat ik de woning verhuur. deze staat in verkoop..

Ik zal een derde keer een loodgieter laten komen, maar ben er goed ziek van na nu 3 verzekerings kwesties met mijn onder buren van lekkages in 8 maanden
 

Sewerboy

  • #5
Heeft u mischien wat meer info over de afvoerleidingen? Lopen deze IN de vloer naar een standleiding? Wat is de diameter van de leidingen? Heeft de loodgieter onder hogedruk de leidingen met water gereinigd? Het komt namelijk vaak voor dat de leiding in een appartement, vanaf de keuken naar de standleiding, weinig afschot hebben in de vloer. Deze leiding is in veel gevallen uitgevoerd in 75mm. Als deze leiding door vet en zeepresten is dichtgeslipt heeft doorveren vaak weinig succes. En hoe zit de afvoer van de vaatwasser aangesloten? Heel appart dat het terrugloopt in de machine en dat deze dan lekt.
 

Rob Sauvangsjo

  • #6
Ik had de loodgieter gevraagd met hogedruk te reinigen, ik neem dan ook maar aan dat dit gebeurd is. helaas ben ik zelf niet aanwezig, de jongen die mijn appartement huurd zelf ook niet, maar wel zijn vriendin, maar die spreekt weer geen woord nederlands :(

Het is een appartement met betonnen vloeren, de pijp die de vloer in verdwijnt is een standaard maat afvoer, is dit niet 45??

doorveren had ik zelf al diverse keren gedaan evenals ploppen, dit leek altijd even te werken, maar was dus altijd maar van korte duur..

De mensen die in mijn appartement wonen gebruiken de vaatwasser niet zoveel, en als het water dus de weg met de minste weerstand neem, en de afvoer is enigszins verstopt, dan loopt het water dus wel weg, maar dan helaas mijn vaatwasser in, en als deze lekker vol zit, en je doet op een gegeven moment de deur open, dan kan je lachen (maar niet heus) want dan stroomt de hele inhoud over de keukenvloer
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Komt het water ook omhoog in badkamer/douche op dezelfde verdieping ?
 

Rob Sauvangsjo

  • #8
Nee alleen in de keuken, en moet ook zeggen, dat ik in de andere ruimte geen last van de verstopping heb
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
het grote probleem is dat als ik het water weg laat lopen
Beetje stom dat ik er niet eerder aan gedacht heb maar welk water loopt er weg ?
Hoe hoog zit de afvoer van de vaatwasser ?
 

Rob Sauvangsjo

  • #10
Het water uit de wasbak als er is afgewassen.

de afvoer van de vaatwasser zit op ongeveer 7 centimeter hoogte vanaf de vloer, en deze zit aangesloten op de chifon.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #11
Als ik het goed begrijp zit de afvoer van de vaatwasser dus op de sifon van de wasbak (of aanrechtbak ?).
Ik kan me zo geen voorstelling maken hoe het precies zit qua hoogte etc.
Zou u een foto kunnen plaatsen ?
 

Rob Sauvangsjo

  • #12



recht zie je de afvoerslang naar de vaatwasser gaan
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #13
Welke maat heeft de grijze afvoer aan de achterkant ?
Zitten er naar beneden ook nog bochten in ?
 

Rob Sauvangsjo

  • #14
Durf dit niet met 100% zekerheid te zeggen, maar ik geloof 48mm of in iedergeval een gangbare maat in deze buurt

Er zitten verder geen bochten in tot deze afvoer het beton in verdwijnt...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #15
Er is een mogelijkheid dat het een ontluchtingsprobleem is, wanneer de lucht in de riolering niet weg kan wordt het water daardoor tegengehouden en stroomt de vaatwasser in, de weg van de minste weerstand.
Kijk of er een ontluchting op de standpijp zit, zo niet dan er een aanbrengen.
 

Rob Sauvangsjo

  • #16
Als ik in de woning ben, (helaas kan ik niet zomaar binnen lopen daar het verhuurd is) zal ik eens kijken, maar naar ik weet, zou ik niet eens weten hoe die standleiding loopt?

ik zie nl alleen maar 3 pijpen het beton in lopen, 1x badkamer, 1x wasmachine en 1x keuken.... dat terwijl ik vanuit de badkamer en wasmachine nog nooit problemen gehad heb
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu