Water langs buitenkant afvoerbuis omhoog bij verstopping

polemos

  • #1
Geachte forumleden,

Ik woon in een appartement en had een verstopping in de afvoer in de vloer of misschien zelfs in de service-schacht. Wat ik op een gegeven moment zag gebeuren was dat niet langzaam de afvoerbuizen (van wasmachine, gootsteen etc) naar boven volliepen, maar dat op het punt waar de wachmachine-afvoer de grond ingaat, het water langs de BUITENkant ervan omhoog kwam, en de vloer daar kletsnat werd.

Zie foto met pijltje waar het water naar boven kwam. De buis zit ook niet stevig in de vloer, wiebelt een beetje.

Mijn vraag is: weet iemand hoe dat doorgaans zit in die appartementsvloeren? Ik dacht dat t in de vloer gewoon een verder gesloten systeem was van plastic buizen, maar misschien ligt er een soort goot waarop alle buizen uitkomen?

Is het alleen een kwestie van de ruimte rondom die buis dichtmaken? Of duidt dit allemaal op een veel ernstiger probleem?

water.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Er zal ergens een verstopping zitten. En die buis hoort inderdaad waterdicht vastgelijmd te zitten.
Alleen zie je hier al dat het mis gaat: De 40 mm buis is afgezaagd, en er is een 32 mm buis los in gestoken. Dat is niet goed. Om dit te herstellen moet een stuk van de vloer weggekapt gaan worden.
 

polemos

  • #3
Bedankt voor t snelle antwoord, maar de buis die de vloer ingaat is wel gewoon 40mm. Op de foto ziet t er idd anders uit. Wat je ziet van beneden naar boven is een 40mm buis, een mof gelijmd, nog een stukje 40mm buis en dan een losse mof die ik er tijdelijk op heb gezet. Maar de conclusie is dus toch dat t systeem in de vloer ergens niet gesloten is, door beschadiging of fout.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Als dat toch al een 40mm verbinding zit kan je er in gaan lijmen.
Maar misschien is onderste gedeelte wel vervormd dus pijp er uit halen controleren verbinding in de vloer.
En anders nieuwe buis in plaatsen.
 

Haplo

  • #5
Als je die losse mof omhoog doet, kun je het onderste gedeelte er dan uit halen? Dan kun je zien hoe het in de vloer verder gaat en kun je misschien de buis opnieuw lijmen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu