Water loopt niet weg, geen verstopping maar wat dan wel?

RobinV

 • #1
In december heb ik een huis gekocht en tussen kerst en nieuwjaar een nieuwe badkamer laten plaatsen, nog voor ik de oude gebruikt hebt. Vanaf het begin heb ik met die nieuwe badkamer het probleem dat het water in de douche niet goed wegloopt. De badkamerinstallateur is steeds uitgegaan van een verstopping, maar na 3 maanden vanalles geprobeerd te hebben vraag ik me af of dat kan.

Eerst even de situatie schetsen: de vorige bewoners zeggen dat ze geen last hebben gehad van een verstopping. Zij hadden een diepe doucebak (ik denk wel zo'n 10 cm diep) die volgens mij direct op de vloer lag. De nieuwe douchebak heeft amper diepte (ongeveer een centimeter) en is met behulp van een soort purschuim een centimeter of 5 boven de vloeg gelegd. Het doucheputje zat bij de oude bak linksachter (waar ook de afvoer zit), nu rechts achter.

In chronologische volgorde hebben we het volgende geprobeerd:

- Een dopje eruit gehaald waarvan we dachten dat het een bouwstop was. Dat loste het probleem op, maar het dopje bleek bij de stankafsluiter te horen, dus hoort er wel in. We hebben het er nooit meer in gedaan.
- Twee weken later liep het ook zonder dopje slecht door. Mr. Muscle ontstopper er doorheen, dit hielp slechts een paar dagen.
- Zelf geprobeerd een veer te leggen, al vrij snel vast in een knik onder de doucebak waar de leiding omlaag gaat.
- Loodgieter laten komen met zware veer met motor, een meter of 6. Probleem opgelost.
- Twee weken later is het probleem weer terug, nu begint het ook bij de wasbak. HG ontstopper er door, helpt weer een weekje.
- Na een week HG duo ontstopper ('voor als niets meer helpt'). Daarna nog twee keer HG duo ontstopper, helpt steeds één à anderhalve week.
- Via de installateur professionele ontstopper er doorheen, met een hoog gehalte aan zwavelzuur. Moet echt alles wegbranden. Helpt wederom een week.
- Vanmorgen de rest van die fles erin gegooid, maar het lijkt nu helemaal niet meer te helpen.

Wat is hier aan de hand? Kan het überhaupt nog een verstopping zijn of moet dit een constructiefout zijn? En hoe kan het dat alle ontstoppingsmaatregelen wel tijdelijk werken?

Ik hoop dat iemand een antwoord heeft! Dank voor jullie hulp!

Groeten,
Robin
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Je moet de leidingen laten doorspuiten.

  Je verstopping is niet volledig en je chemische troep spoelt er gewoon langs, en totdat de rest van de troep loslaat is de leiding een beetje open, en daarna weer verstopt.
   

  Xr8

  • #3
  Haal je sifon van de wastafel eens leeg, en eventueel het sifon van een toilet leeg, zodat er lucht toegevoerd kan worden. Ga nu douchen en kijk of er verandering is. Zoja dan heb je mogelijk een be- ontluchtings probleem.

  Succes.
   

  R0cc0

  • #4
  Ik heb een soortgelijk probleem gehad.
  Uiteindelijk bleek de afvoer vol met vetresten te zitten.
  De veer ging er moeiteloos doorheen, en ontstoppings middelen verhielpen het probleem voor een paar dagen.
  Doorspuiten met een hogedruk reiniger bleek uiteindelijk de oplossing.
  (zoals hierboven al genoemd)
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu