Na verstopping waterafvoer vieze geur in meterkast/kruipruim

Majory

  • #1
Ongeveer 2 1/2 weeg geleden liep het water in de keuken niet goed weg. Achter het huis zit een klein putje. Hier liep het water over na gebruik van de keukenkraan/afwasmach. Wij hebben de onstopper laten komen. Deze heeft vanuit het putje achter het huis met een veer de verstopping willen opheffen. 1e keer mislukt, daarna dikkere veer, weer mislukt. Toen met speciale kop. Ze zijn 16 meter (volgens mij tot voor aan straat) ver gegaan en het water stroomt weer normaal de afvoer door. Echter zitten wij nu met een hele vieze geur in huis. Deze komt uit het kruipruim onder het huis en trekt door de meterkast tot op de zolder. Wij hebben al eens gekeken met een zaklamp maar kunnen geen water onder het huis ontdekken. Zouden we het ruim moeten ingaan en tot in detail alles bekijken?? Of kan het iets anders zijn deze geur. Wij zijn absoluut geen klussers en weten niet wat we nu moeten doen.
Heel graag een advies van jullie vakmensen. Dank jullie wel.
 

Fiesiekus

  • #2
Het is inderdaad noodzakelijk de bron van de stank te vinden. Blijkbaar zit die bron in de kruipruimte (het "ruim" ?) en komt er wel rioollucht door maar geen water.

Is de rioolpijp van PVC? Hoe oud?
 

Xr8

  • #3
Vroeger werd er wel dunwandig PVC toegepast, als de ontstop ketting hierin rondslaat kan er best een gat in geslagen zijn. U zult er dan even onder moeten kruipen en de buis inspecteren.

Bij niet kunnen vinden is het uitvoeren van een rookproef een optie.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu