Verstevigen welfsels

Timetoka

  • #1
Hallo allemaal,

Wij hebben recentelijk een ouder huisje gekocht, en gaan binnekort beginnen verbouwen. De eerste werken gaan we uitvoeren op de gelijkvloers, maar op termijn willen we op de eerste verdieping een badkamer plaatsen.

De welfsels van het huis zijn echter houten welfsels, waardoor de vloer boven nu toch wat beweegt als je erop loopt. We zijn dus wat bezorgd of de vloer wel bestend is tegen het gewicht van een badkamer (en een scheidingsmuurtje).

Mijn vragen hierover zijn
  1. Bij wie kan je dit laten controleren? Ik vraag geen namen, maar kan een aannemer dit controleren? Of moet je zonder twijfel tot bij een architect? Is een architect niet heel duur en kan je die enkel en alleen dat laten controleren of gaat die dan vanzelfsprekend meewerken aan de rest van de verbouwingen?
  2. Als de welfsels verstevigd moeten worden, op welke manier moet dit gebeuren? Uiteraard gaan we dit dan laten uitvoeren door vakmannen, maar kan je een vloer verstevigen via het plafond van de verdieping eronder, of moet je echt de vloer openbreken hiervoor? En op welke manier gebeurt dat ongeveer? Ik vraag dit omdat we liefst zo snel mogelijk van de grootste werken af willen zijn, maar de badkamer komt er pas binnen 1,5 jaar of zo, en ondertussen willen we in die ruimte boven wonen, dus liefst geen breekwerken daar...
  3. Iemand een idee wat dit zou kunnen kosten? Een heel algemene schatting is al schitterend, want we hebben er op dit moment echt geen idee van...
Alvast bedankt voor de hulp!

Groetjes...
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Het spijt me maar over de werken is geen zinnig woord te zeggen door ons achter een Pc-tje.

Neem contact op met een aannemer, meestal hebben die ook contacten met constructeurs die de berekeningen voor hen doen.
Zij kunnen je exact voorrekenen wat het kost en hoeveel kilo het kan dragen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu