Verstevigen muur badkamer

Robke

  • #21
Alweer bedankt voor de antwoorden. Ik heb gisteren nog eens verder geinformeerd.
Een andere oplossing die voorgesteld werd (heeft de desbetreffende persoon ook bij hem thuis toegepast) is met een speciale kit - naam krijg ik nog door) een betonplexplaat op de muur "lijmen". Deze boven vastzetten op de balklaag en beneden met een rvs hoekstrip. De vloer wordt toch nog opgehoogd ivm vloerverwarming. De plaat vervolgens nog op een paar plaatsen vastschroeven. Hem zijn idee achter schroeven was als dat je er maar genoeg plaatst er altijd wel een paar zijn die vasthouden.
De betonplexplaat moest er wel eentje zijn met een geruwde kant ivm tegelwerk. Anders zou de lijm niet houden.
Graag ook advies over bovenstaande oplossing.
Groeten,
Robke
 

Fiesiekus

  • #22
Jan schreef:
Een plaat betonplex aan de binnenkant van de badkamer bevestigen lost niets op, de trekkracht komt dan toch weer op de plaatsen waar de schroeven zitten in de niet stabiele muur.
 

Robke

  • #23
Deze Quote ben ik niet vergeten. Maar als je een plaat vol verlijmt dan draagt deze toch ook over de volle lengte/breedte. Lijkt mij in ieder geval; of zie ik het verkeerd. Ben namelijk niet zo bouwkundig onderlegd. De muur is niet instabiel, is alleen lastig om iets in te bevestigen.
Misschien een idee om de plaat te verlijmen en de schroeven vast te zetten met chemische ankers of iets dergelijks.
Een andere laatste optie zou eventueel kunnen (maar dat is voor mij de minst leuke, dus eigenlijk liever niet) om een stevige plaat aan de andere kant, met verzonken schroeven voor het meubel. Het idee hierachter is dat het badmeubel dan niet aan rechtstreeks aan de plaat trekt.
Afbreken en opnieuw opzetten van de muur is geen optie.
Groeten,
Robke
 

Fiesiekus

  • #24
Zo simpel met een paar glimmende pootjes. En de spiegelkast hang je aan staaldraad aan het plafond en tegen het draaien aan de wand
 

Robke

  • #25
Beste Fiesiekus,

Dit vind ik geen oplossing. Kan ik zeker aan de staaldraad de was drogen :) .
Ik zoek naar een oplossing om het meubel zwevend te bevestigen. De staaldraad is wel erg zwevend.
Wat denk je van een metalstud wandje met profielen van 50mm, om de 40cm en op de plaats van het meubel? Afgewerkt met gipsplaat?
De vloer is van beton, dus kan wel wat aan.
Anders moet ik eens gaan nadenken over de oplossing van Mark. Echter deze zal wel niet standaard bij de bouwmarkt liggen. En ben niet in het bezit van een tapset. En om dit geheel op maat te laten maken zal wel in de papieren lopen, vermoed ik.
Ik zal wel niet de enige zijn met een jaren 60 huis, waarin deze Q#$!@#stenen zijn gebruikt. Als we nu naar een mooie goede oplossing komen, kunnen anderen hier ook weer van leren. Wat de een mooi vindt vindt de ander lelijk.
En een badmeubel wordt ontworpen om zwevend te plaatsen of ontworpen om op pootjes te zetten.
Wij willen graag een zwevend badmeubel. De badkamer wordt zoveel mogelijk poetsvriendelijk gemaakt, zonder enig hoekje, dorpeltje etc om op de toekomst voorbereid te zijn, gezien enkele beperkingen en niet rekenend op een bijdrage van de gemeente in eventuele aanpassingen. Kortom er zijn faktoren aanwezig om een vlakke, egale, strakke badkamer te maken.
Dit is geen noodkreet :wink:
Als ik dit vantevoren had geweten, had ik de betreffende muur er destijds uitgebroken en een nieuwe opgetrokken. Maar een verbouwing moet je niet 2x doen maar 3x of meer en dan nog!
Groeten,
Robke
 

Mark en 3 meiden

  • #26
Hoi robke
een tapset kun je bij de bouwmarkt halen
rvs koker bij een metaalbedrijf in de buurt bestellen en eventueel op maat laten zagen kun je ook zelf doen met een slijptol
de beugels om ze te bevestigen kun je ook bij de bouwmarkt kopen
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #27
Maar een verbouwing moet je niet 2x doen maar 3x of meer en dan nog!
Van tevoren advies vragen en niet te eigenwijs zijn scheelt meestal ook aardig :wink:
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #28
Fiesiekus schreef:
Zo simpel met een paar glimmende pootjes. En de spiegelkast hang je aan staaldraad aan het plafond en tegen het draaien aan de wand
Kijk, dit is de plattelands oplossing. :mrgreen:

Maar een fraaie oplossing kan ook zijn, om ter plaatste van het wastafel meubel een extra voorzet wandje op te trekken van Ytong blokken, van 7 cm dik tot aan het plafond.
Als je deze dan verankert met de achterwand, dan is het stevig genoeg om een meubel op te hangen.

Hieraan kun je dan je wastafel meubel hangen, en je spiegelkast.
Als je dit wandje dan ook nog eens betegeld met een acsent tegel, dan vormt het een mooi geheel.
 

Robke

  • #29
Jan. Klopt, daarom advies op dit forum. Echter alles goeddoordacht bij de totale verbouwing, maar soms kom je helaas ergens te laat achter. Zelfs bij het stukje dat ik heb moeten uitbesteden aan een aannemer, ondanks herhaaldelijk om de tafel zitten.

Peter. Hier had ik ook aan gedacht, alleen hoe veranker ik de Ytong blokken?

Mark. Dit is in principe (volgens mij) de beste oplossing, alleen hoop ik dan dat de spiegelkast op dezelfde koker uitkomt als het meubel. Het is nl. zo dat we het meubel alleen op een folder/internet uitgezocht hebben en de technische specificaties hier niet in vermeld staan. Maar zeker het overwegen waard.
Ik heb een afspraak gepland bij 2 sanitairspecialisten, jammer dat ik pas over 1 1/2 week terecht kan.
Groetjes,
Robke
 

Red

  • #30
Ik heb zelf ook deze muren en ik zou je met klem willen afraden daar veelvuldig in te gaan boren, laat staan frezen. Bij mij is ook een badkamer gezet, maar tegelijk is mijn wonig gestript (stucwerk weggekrabt) en opnieuw gestucadoort.

Deze muren zijn vaak nog gestuct met cement gebasseerde stucmateriaal en daar komt ook een deel van de stevigte uit. Het advies over poten zou ik zeker opvolgen. Hoge kasten kun je er waarschijnlijk wel aan ophangen, omdat de kracht op de bevestiging direct naar bedeneden is gericht en er geen hefboom werking is die de bevestiging uit de muur wil trekken. Een zware wastafel zonder onderbouw is veel risicovoller om op te hangen in zon muur,hang je op de wastafel,trek je de pluggen uit de muur op den duur. Voor pluggen zou ik opzoek gaan naar een chemisch anker (of draadeind +spec.lijm)die zich als het ware in de muur lijmt.

Een moderne Ytong muur is overigens niet veel beter hoor, deze ligt ook zo om. Als je daar een plug inzet en de schroef stevig aandraaid, draai je de boel ook dol.
 

Hansdennekamp

  • #31
Ik zou, hoe beroerd het ook kan zijn, de muur eruit. Kun je aan de andere kant ook nog eens iets fatsoenlijks ophangen. Bij slopen in de slaapkamer een stofscherm hangen. je koop t een stuk folie en klemt dit met panlatten tussen vloer en plafond. Prinsessekamer of niet.
Muur optrekken uit Ytong , aangezien het geen dragende muur is. Anders stond er ook geen bims nu. Tenzij je een stalen balk wil leggen en uit steen wil optrekken.
Meubel ophangen met pluggen gaat wel, als je de goede pluggen gebruikt. Pak een GB 12 plug , als je die eeruit wil trekken , dan trek je de muur zowat om.

Ytong ,om de anker een veeranker plaatsen en ong. 2 cm vrij houden van de muren en plafond, Ytong koud in een Ytongprofiel plaatsen. Muur rondom goed afpurren.
Voorgronden en tegelen cq. stucen en de prinses is blij zonder pootjes.
 

Red

  • #32
Als je er dat voor over hebt, kan dat -is soms ook verstandig-, maar als je daar aan begint, heb je kans dat je onderhand de hele verdieping kan gaan slopen. In mijn badkamer had ik dan 5 vd 7 muurtjes kunnen slopen, waarvan 2 in het trappenhuis.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu