Vermogen reduceren modulerende ketel

Wendan

  • #1
Hallo allemaal, ik heb een vraag. Ik ben bezig met het inregelen van mijn CV. Ben ook wat aan het experimenteren of de installatie rustiger loopt als ik het vermogen van de ketel reduceer.

Mijn vraag gaat over de combi van het moduleren van de ketel tov het verlagen van het maximale vermogen van de ketel.

Ik heb een Dallderop Combifort 32/80 uit het jaar 2000. Volgens mij moduleert de ketel in 5 stappen. Ik zie in ieder geval 5 vlammetjes op de thermostaat die aan en uit gaan als de ketel harder en zachter brandt.

Nu vroeg ik me af wat er gebeurt als je het maximale vermogen van de ketel vermindert. Gaat de ketel dan in dezelfde 5 stanen moduleren. Ik kan de ketel nl in de laagste stand van 10 kw zetten. Gaat de ketel dan in stappen van 2kw moduleren? Of heb ik dan een soort aan/uit systeem gecreerd, waarbij alleen de laagste 1 of 2 standen van het modulatiebereik worden gebruikt.

Ik heb vloerverwarming en loop een beetje aan tegen het probleem dat het lang duurt voordat de vloerverwarming op temperatuur is. Daar heb ik dus vermogen voor nodig. Als de vloer op temperatuur is schiet de ketel steeds in een pendelstoring. Hij kan het vermogen niet kwijt als de thermostaatkraan van de verdeler dicht gaat.

Ik hoop dat jullie hier iets meer over kunnen roepen, zodat ik nog beter mijn installatie kan tweaken.

Groet,

Daniel
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Volgens mij. Heeft deze ketel zelfs een laag temperatuur uitgang extra voor de vvw
 

Marcn88

  • #3
Als je dit toestel begrens op een 10 kw zal hij bijna niet meer moduleren want dat is al bijna het laagste vermogen wat het toestel kan leveren dus dan gaat hij heel snel staan pendelen wat je dan beter kan doen is de maximale aanv temp begrensen op een graad of 50 60 ligt eraan of je ook nog radiatoren stookt vwb de extra uitgang op dit toestel mag je max iets van 5 kw opzetten
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #4
Precies, het minimale vermogen blijft gelijk. Alleen het maximale vermogen reduceer je.
50% is dus van 10-16 kw ipv 10-32 kw.
 

Bernhard

  • #5
De ketel kan het vermogen niet kwijt?
De oplossing is de installatie zodanig aanpassen dat de warmte wel kan worden opgenomen. De geproduceerde warmte wordt dan direct opgenomen. Het zgn installatierendement gaat dan met 10 tallen procenten omhoog, 40-50%. mvgr bernhard
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu