Vermogen neemt af?? Nefit HRC topline CW4

Mjs

  • #1
Hallo, ik heb in mei 2010 een nieuwe nefit hrc topline cw4 laten plaatsen. nu viel het mij al een tijdje op dat het steeds langer duurde voor het water warm/heet werd. hierop contact gezocht met de installateur, het bleek dat de CV ook zijn beurt moest hebben dus dat eerst gedaan. Dit was zeker nodig, maar heeft helaas niet geholpen.

klacht omschrijving:
je wil heet water pakken, de eerste 2 seconde lauw, dan 2 seconden heet, daarna lauw water tot koud toe. de ene keer wordt hij na 10 a 20 sec lauw warm, en echt warm pas na paar minuten, heet kan wel 10 minuten duren.

ook de kachel wordt (naar mijn idee) erg langzaam warm. ik kreeg het koud want de kachel was weer in zijn automatische programma gegaan, en was dus al paar uur uit, radiator koud. ik zet hem om 18:30 op 22,5 ipv 21. Na paar seconden gaat hij aan, (op de dislpay van de thermometer) nu 15 min later vind ik het nog koud, dus ik voel aan de radiator, en die is amper lauw! op de display van de ketel was het cv water 55 graden, ik heb gewacht en om 19:00 weer op de display van de ketel gekeken, nu was het cv water nog maar 59 graden? hij is op max 80 ingesteld. Nu lijkt het mij te lang duren voor de cv dus warmte afgeeft? heeft iemand een idee waar ik naar moet kijken?
 

Gorp

Specialist Verwarming
  • #2
Heeft monteur bij controle van het toestel ook naar ionisatiestroom gekeken?
Als ik zo je verhaal hoor gaat je ketel niet op vollast branden, en dat KAN te maken hebben met een slecht ionisatiesignaal.
Er zijn momenteel gemodificeerde brandersets te verkrijgen voor de Topline modellen.
Wellicht geeft dat de oplossing.

Laat je servicemonteur even terugkomen, om te controleren of jouw branderset wellicht vervangen moet worden.

suc6
 

Mjs

  • #3
Hoi Gorp, allereerst bedankt voor je bericht. de monteur komt as 1 april weer, zal het hem dan vragen. Monteur heeft wel de capaciteit van het water terug geregeld, stond op 9l pm of zo en nu 7l pm? dat vind ik zelf erg irritant, want nu duurt het weer lang voor dat het bad vol zit, plus het helpt niet.

enig idee waar ik qua kosten aan moet denken? of is dit een fabrieksfout die onder coulance gerepareerd wordt?

is het normaal dat de cv er een uur over doet om cv water op hoog uit 68graden te krijgen?
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #4
Nefit Topline CW4 hoort op 9.5 l/min te staan, dus die 7 l/min moet haast
wel een noodoplossing zijn.
Wacht het bezoek eerst af, laat anders bij twijfel hun de fabriek regelen
die kunnen veel meer uitlezen.......
 

Gorp

Specialist Verwarming
  • #5
CW4= 8ltr p/m (dus geen 9,5)

De brandersets worden veelal onder coulance vervangen.
Het traag opwarmen van de cv installatie KAN ook te maken hebben met dat ionisatieverhaal, maar kan zeker ook andere oorzaken hebben.(bv het goed inregelen van de cv installatie)

suc6
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Laat de monteur eerder komen als er een probleem is van deze aard.
 

Mjs

  • #7
@gorp, nou afwachten wat het is. hij heeft het dik 2 jaar goed gedaan. er is niks mee gebeurd waar door die ontregeld zou zijn?

@frank, ik heb de monteur net nog aan de lijn gehad en zelfde als ik al eerder zei uitgelegd. hij kan niet eerder dan 2 april (ik zei 1, maar moest 2 zijn) hij kan niet eerder.
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #8
:roll: idd CW4 is 8 l/min en de CW5 9.5l/min
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu