Verloop houten vloer opvangen

Jspost

  • #1
Beste mensen,

Ik wil een laminaatvloer gaan leggen op mijn houten verdiepingsvloer. Omdat mijn huis uit het lood staat, loopt de verdiepingsvloer naar 1 kant af, het verschil loopt circa twee meter vanuit de gevel vrij abrubt op tot zo'n 5 cm, zeg maar een "knik".

Omdat het een houten vloer is kan ik niet egaliseren met vloeibare spullen. Ik denk dus dat ik het hoogteverschil moet opvangen met de vloerplaten of iets dergelijks.

Maar hoe pak ik dat aan? Kan ik bijvoorbeeld voor de laatste twee meter gewoon dikkere onderplaten gebruiken? Er zal dan wel wat verschil blijven, maar helemaal waterpas zal toch niet gaan lukken.

Heeft iemand tips voor me hoe dit aan te pakken?
 

Fiesiekus

  • #2
Heb in m'n oude huis zoiets opgelost door een aantal laagjes van die foliefoam te knippen en dakpansgewijs over elkaar te leggen tot het hoogte verschil bijna verdwenen was. Ging perfect.

Off topic:
Het bleek dat waarschijnlijk bij de bouw iets met het plaatsen van de balken verkeerd is gegaan: men is van achteren en van voren begonnen met de dwarsbalken en blijkbaar een cm of 4 verkeerd uitgelijnd. In het midden (tussen voor en achter) bleek er toen een knik te zitten in de slaapverdieping.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Underlayment platen van 18 mm dik aanbrengen op latten die steeds verschillen van dikte zodat u waterpas uit kunt komen, de latten op 50 tot 60 cm hart op hart op de bestaande balken schroeven.
Het resterende gedeelte met 12 mm dikke platen op latten met 30 tot 35 cm afstand schroeven.
Er blijft dan nog een klein stukje over dat niet met platen gedaan kan worden, hier kunt u dan een vezelversterkt egaliseermiddel voor gebruiken.

 

Fiesiekus

  • #4
Inderdaad, 5 cm red je niet met mijn folie-foam-dakpan-methode.
 

MvanV

  • #5
Of op de diepere delen platen leggen en de helling eruit gieten met egalisatiemiddel.
Dat kan wel op houten vloeren, mits flexibileitstoeslag en kieren opvullen met papier of plastic, dat het niet wegloopt.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Je kan het ook oplossen met egalisatiekorrels.
Ik stuur wel even een link via PB.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu