Vloer storten op bestaande vloer groot verloop.

Sander001

  • #1
Beste mensen,

Ik heb een stolp boerderij gekocht en wil zelf het e.e.a. gaan opknappen, gewoon een leuk project. Maar ik moet nog veel leren qua verbouwen, dus waarschijnlijk zijn het enorme domme vragen die ik af en toe zal stellen... Ik hoop dat jullie wat tips hebben..

Situatie:

In de dars/schuur van de boerderij ligt voor een deel een dikke betonvloer (30/40/50 cm dik oid), Verder ligt er op een deel geen beton maar zand waarop tegels van ca 50x50 gelegd zijn.

Op ca. de helft van de ruimte die we willen verbouwen zit er een flinke barst in het beton en is de vloer tot aan het einde (vanaf het punt waar de barst zit) 20 cm gezakt/ligt lager (dit verloopt gelijkmatig naar 20cm), totale lengte vanaf het juiste niveau is ca 10 meter. Het beton voor de barst ligt op de juiste hoogte en zouden we willen voorzien van vloerverwarming en daarna een dek vloer.

Kunnen we beton storten om alle op één hoogte te krijgen ? Dit betekend dat er aan het einde een beton dikte van ca 20 cm is en aan de andere kant bij "de barst" slechts "1cm".....?

Kunnen we riool en ledingen ingraven 1cm verloop per meter nemen, vastzetten en dan beton hier over storten ?

Wat voor opbouw adviseren jullie ? Dus eerst folie, matten, beton...of wat anders ?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Groet,

Sander
 

Tiho

  • #2
Ik zou eerst maar uitzoeken waarom de halve vloer 20 cm weggezakt is en of dat zakken niet nog steeds gaande is. Anders breekt je vloer straks zo weer in twee.
 

Sander001

  • #3
Dat had ik misschien even moeten vermelden...

Het is een huis uit 1890 de verzakking is tientallen jaren geleden ontstaan, de muren etc zijn ook gezakt, de laatste jaren lijkt er geen verzakking meer te hebben plaatsgevonden.
 

Tiho

  • #4
Ja maar jij gaat er weer een behoorlijk extra gewicht bijbrengen. Hiervoor zou ik toch maar een constructeur of bouwkundige bv raadplegen.
 

Sander001

  • #5
Ik ga even rondkijken of ik iemand kan vinden die het terplaatste kan beoordelen!

Al denk ik zelf dat het wel mee zal vallen, de afgelopen 30 jaar is er niks verzakt, als ik alles bekeek wat we aan de wanden losgehaald hebben... Is het een optie om te zeggen we leggen een vloer van bijvoorbeeld osb platen?

Want mocht het wel zakken volgens een bouwkundige, zal het flink in de papieren lopen om dit op te lossen lijkt me? Of zou je ten alle tijde voor een betonvloer kiezen..
 

Sander001

  • #6
Er is inmiddels een constructeur geweest, de vloer is in de loop van de jaren gezakt, er valt weinig aan te doen, hij verwacht dat alles inmiddels wel op zijn plek ligt.

Constructeur gaf aan dat op het moment dat er een vloer gelegd zal worden er wellicht nog 1/2 cm verzakking kan plaatsvinden maar niet meer.

Wat zou jullie advies zijn ?

- Folie leggen
- Opvullen met tempex platen tot alles gelijk is
- Zand cement vloer van ca. 6 cm storten
- Vloer verwaming infreesen
 

Pirke

  • #7
Weet hij zeker dat het geen hele cm is? :shock: Was zeker een constructeur met een vmbo diploma?
 

Pirke

  • #8
Wat ik bedoel is: Een constructeur dient zich te bedienen van exacte gegevens en feiten. "MIsschien een halve centimeter" is giswerk en niet een advies wat men van een geschoold constructeur mag verwachten.

Ik zou een andere constructeur laten komen als ik jou was.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #9
Mag ik vragen waar die boerderij staat?
 

Sander001

  • #10
De boerderij staat in Wervershoof, noord holland...
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #11
Dat is polder
Om het goed te doen moet je een dergelijke vloer gewoon onderheien.
 

Millew

  • #12
Pirke schreef:
Wat ik bedoel is: Een constructeur dient zich te bedienen van exacte gegevens en feiten. "MIsschien een halve centimeter" is giswerk en niet een advies wat men van een geschoold constructeur mag verwachten.

Ik zou een andere constructeur laten komen als ik jou was.
Dit antwoord slaat nergens op.
Het gaat hier om zetting van grond. Dat is nooit exact te bepalen, zeker als daar geen uitgebreid grondonderzoek aan vooraf gaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu