Verlichting in tuin pilaar

Leandres

  • #1
Ik ben bezig met een grote renovatie van de voortuin. Ik wil een strakke muur lijmen van groffe antraciete bakstenen die rondom de tuin komen. Halverwege komen 2 pilaren (van dezelfde stenen) in het vierkant gelijmt dat worden tegelijkertijd ook bloembakken en het word de entree van het pad naar de voordeur.

Ik zit echter met 1 vraag. Onder in de pilaar wil ik een paar doorzichtige glas stenen plaatsen met verlichting er achter, een beetje sfeer creëren inde tuin. Maar het moet ook zo zijn dat als het regent (pilaar is gevuld met tuinaarde) dat het water afgevoerd kan worden naar beneden. Dus moet de pilaar in het midden open blijven.

Iemand misschien een tip hoe ik dit verwezelijken kan?
 

Fiesiekus

  • #2
De bak in de pilaar aan 1 zijkant openlaten zdd het regenwater daardoor afvloeit, evt. via een flexibele buis naast de el. verlichting. Bodem (iets schuin afsmeren richting afvloei-opening) bedekken met grind daarop tuinaarde.

Mooi idee/concept trouwens, ben benieuwd naar het eindresultaat!

Suc6
 

Leandres

  • #3
Ik zal foto's plaatsen als het af is. Heb er ook veel zin in. De sleuven zitten al in de grond en de funderingen voor de pilaren zijn gestort volgende week komen en 5 pallets stenen. Dan kan het feest beginnen.

De verlichting in de pilaren moet het helemaal afmaken en sfeer geven. Ik heb al aan veel verschillende optie gedacht. Eerst wou ik de pilaren dicht metselen en er een bloembak op zetten, denk alleen dat deze snel weg genomen gaat worden...
 

Fiesiekus

  • #4
Hoe vervang je een defecte gloeilamp?
 

Leandres

  • #5
D'r moeten lampen in die de komende 10 jaar niet stuk gaan... ;)

LED lampen dus.
 

Fiesiekus

  • #6
:idea: Dat was ook mijn idee
 

Leandres

  • #7
Zijn ook nog eens zuinig in het verbruik. Laat mij dat nu net passen ;)

Dat idee met schuin aflopend vlak voor water afvoer klinkt lang niet gek. Ik denk dat ik daar maar eens over ga nadenken hoe ik dat ga realiseren.
 

Fiesiekus

  • #8
Ik heb dat idee gezien in een tuincentrum waar men (grote) sierbetonnen bloembakken verkocht. De afwatering verliep vanaf de zijkant via een flexibele electriciteitspijpje, ingegoten in het beton. Ik vond die 5/8" wel wat krap; ik zou nu een tuinvijverslang nemen en flink grof grind.
 

Leandres

  • #9
Hmz.. dan kan ik ook een gat boren in de steen en daar de slang op bevestigen. Zodat het wat minder opvalt. Zou ik plastic kunnen gebruiken zodat het dakje of de bodem (zo je wilt) geen vocht doorlaat ?
 

Fiesiekus

  • #10
Laagje zandcement op de bodem (evt. met toeslag middel tbv waterdichtheid) lijkt me soliderder. Maar stevig plastic zal ook wel kunnen.
 

Leandres

  • #11
Das ook wel een goed idee inderdaad. Komt helemaal goed!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu