Verlengen unipipe leidingen

GjaltM

  • #1
Ik wil een radiator verplaatsen. De radiator is aangesloten op unipipe leidingen, die in buixen in de dekvloer lopen. de leideingen zijn dan te kort. Mag ik deze met een koppelstuk van unipipe verlengen of moet ik nieuwe leidingen door de buizen heen trekken zodat ze uit een stuk bestaan?
 

Tiho

  • #2
Als je een pijp erin zou doen, heb je toch nog steeds geen verbinding? Bovendien zou hij wel een heel kleine doorlaat krijgen.

Gewoon twee koppelstukken en verlengen. Met unipipe, staal of koper.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #3
Wat ik wel eens gedaan heb is vanaf de radiator dunwandig staal, en een knelsok 15, en daarin dan een NL koppeling aan de unipipe kant.
Deze oplossing kun je als doe het zelver uitvoeren zonder pers apparatuur.
 

GjaltM

  • #4
Wellicht dat ik de vraag niet duidelijk heb gesteld. Alle cv leidingen lopen in de dekvloer van een verdeelunit aan de CV kant naar de radiatoern. Een zit op een vreselijk vervelend en slecht punt in de huiskamer en die wil ik verplaatsen. maar dan moet de aansluiting op een andere plek komen in de kamer. Ik wil eigen lijk op de oude plek waar de leidingen dan boven komen de dekvloer openbreken en van daar gleuven vrezen naar ce nieuwe plek, zodat de leidingen in de dekvloer lopen. De leidinge zijn unipipe leidingen en lopen in de dekvloer in een buis. nu is mijn vraag. mag met de officiele koppelstukken van unipipe deze leidingen verlengen naar de nieuwe plek toe. Dan verdwijnt de "las" dus in de vloer. anders moet ik de oude leidingen vervangen door nieuwe en die moet ik dan door de oude buizen trekken (hetgeen wellicht lastig gaat maar ook zonde van de oude leiding (zo'n 2 x 15 m leiding die ik dan ongebruikt weg ga gooien).
 

Kacheltje

  • #5
Ter hoogte van de huidige radiator kun je de dekvloer vrij maken en door het maken van een sleuf de leidingen verleggen.

Ik neem aan dat er een beschermbuis dooe de vloer loopt. In plaats van verlengen zou ik de mogelijkheden bekijken om nieuwe leidingen te trekken die voldoende lang zijn naar de nieuwe plek. De schermbuis verleng je dan ook. Kijk of je sokken kunt vinden omde schermbuizen te koppelen. De bocht hou je het beste heel flauw. Dit om de mogelijkheid te behouden om een nieuwe leiding te trekken in de teokomst mocht dit nodig zijn.

Die schermbuis zit er ook om te voorkomen dat de vloer plaatselijk te heet wordt.
 

GjaltM

  • #6
Kacheltje,

Bedankt voor het antwoord. Alleen je zegt niet wat mag, maar wat je zou doen. En wat je voorsteld is inderdaad één van de mogelijkheden die ik ook al voor ogen had. Maar ik zie dat zo'n koppelstup van unipipe amper dikker is daqn de leiding zelf. Mijn vraag is nu mag ik dat op die mannier uitvoeren? Uiteraard word de beschermbuis ook verlengt. In dir prbeer ik zo te verlengen dat deze op de las waterdicht wordt.
 

Kacheltje

  • #7
Je mag het ook op jou manier uitvoeren.
Zorg wel dat de verbinding beschermd wordt voordat je de dekvloer gaat aanhelen.
Besteed ruim aandacht om de verbinding netjes te maken. Doe je dat niet is het risico op lekken een stuk groter.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #8
Unicor mag gewoon bloot in de vloer. En een persverbinding hoeft ook niet te worden beschermd.
Ik zou je niet aanraden een nieuwe slang te trekken, door een te krappe bocht, of een te strakke beugel gaat dit vaker fout dan goed

Groeten b
 

Xr8

  • #9
Inderdaad, gewoon 2 sokjes 16 nemen de de buis verlengen.

Succes.
 

Kacheltje

  • #10
Een schermbuis hoort er wel omheen. Anders komt er te warm cv water door je vloer heen.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #11
Kacheltje al je er geen verstand van hebt niet adviseren.
(bedoel dit niet lullig)
unicor mag ZONDER mantelbuis in de vloer, inclusief de pers koppelingen.

groeten b
 

Kacheltje

  • #12
Door een vloer mag je niet met een te hoge watertemperatuur is mijn geleerd. Vandaar dit antwoord.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu