Verlengen pijp open haard

BasGoed

  • #1
Hallo allemaal,

Sinds kort hebben wij een dakopbouw op ons huis. We hebben een open haard die met dubbelwandige rvs pijp 180/240 die reeds TOT de dakopbouw opgebouwd is (waar nu dakopbouw staat was eerst dak met schoorsteen). Daar nu op het oude dak een opbouw staat moet deze verder verlengt worden.

Nu heb ik gekeken naar dubbelwandige pijp 180/240, en ik vind ze eigenlijk maar van één merk. Een metertje doorvoer is meer dan tweehonderd euro. In vergelijking met bijvoorbeeld 175mm is dit echt véél duurder. Ik schrik hier wel erg van. Klopt het dat alleen 180/240 op de bestaande 180/240 pijp past? Of zou 180/230 ook goed zijn? Ik krijg het idee dat 180/240 een hele gekke maat is namelijk (gezien de weinige google hits).

Moet ik nog op meer zaken letten bij het paswerk voor ik zulke dure materialen bestel?

Verder vroeg ik me af of er ergens duidelijke handleidingen zijn om een dubbelwandige pijp veilig te verlengen, omdat ik op YouTube en Google weinig kan vinden. Zoals ik gelezen heb schuif je een en ander simpelweg over elkaar en maak je gebruik van klemband om de verbinding vast te zetten. Uiteraard afwaterend, zo recht mogelijk en dubbelwandig gemonteerd. Of is de manier van verbinden nog merkgebonden en is het merk van mijn oude dubbelwandige pijp (die ik wil verlengen) nog van belang?

Verder is de dakdoorvoer door het platte dak van de opbouw al gemaakt, in verband met de plakplaat ligt deze iets verder van de rand van het dak dus om hier van binnenuit te komen was ik van plan twee x 30 graden te gebruiken. Is dat de juiste manier?
 

Auto-Geen

  • #2
Niet zelf doen maar door een kachelsmid laten uitvoeren. Moet bestand zijn tegen schoorsteen brand en voldoen aan eisen van de verzekering.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu