Verleggen deel cv standleidingen boven plafond

Relikwie

  • #1
Beste, op zolder lopen oude standleidingen boven een zolderdeur, die wik weg wil hebben. Dit zijn stalen leidingen met ontluchtingskamers bovenaan?
Omdat mijn plafond in de overloop boven eruit ligt, dacht ik dat dit een uitgewezen kans is de leidingen aan te pakken.

Ik wil dit goed doen heb hier een aantal vragen over:

- Ik moet uiteindelijk dwars door de houten balken, die de zoldervloer dragen.
Om geen koppelingen te hebben, kan ik inkepingen onder in de balken en de buis alvast buigen en zo door het zoldervloer schuiven.Of dwars door de balken boren en dan met unipipe en persfittingen door de balk, kan langer overspannen (door slaapkamer heen) tot aan waar de leidingen naar beneden gaan.


Dit geeft me exact de overspanning voor de deur. Maar mag ik uberhaupt inkepingen maken of boren door de balken?

- mijn ketel wordt hoogste punt, ik neem aan dat qua ontluchting eea goed zit en zelfs beter aangezien de ketel auto ontlucht.

- ik trof boven het plafond een massa aan muizenkeutels en leeg gevreten hazelnoten aan. Kunnen muizen unipipe leidingen kapot bijten?

Hier de situatiefoto's 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Inkepingen mogen niet, want dit verzwakt de balk. In het midden van de balk kunnen wel (kleine) gaten geboord worden. Doe dit niet te dicht bij de opleggingen.

Maar volgens de foto zit er een plafond. Alle leidingwerk kan naast de rachels geplaatst worden, dan hoeft er niets door de balken.
 

Marcn88

  • #3
Ik zou er gewoon een extra panlat op de nu bestaande panlatten bijplaatsen eventueel uitvlakken als plafond niet recht is dan heeft u 4cm om de leidingen langs de latten te leggen en hoeft u niks in te kepen of te boren
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu