Gasleiding verleggen.

Huttekearl

  • #1
Bestaande situatie, oude gasleiding ligt nu in de kruipruimte met een aftakking naar een ander punt die niet meer nodig is gasbuis koper niet voorzien van een mantel gaat dan naar buiten wel gelegd in een afvoerbuis rond 32 en 2 meter verder de keuken in voor de cv ketel. Hier wil ik vanaf en lijkt me ook niet correct.
Ben nu van plan om een sleuf te vrezen in de keukenvloer van ongeveer 2 meter tot onder het keukenblok en deze weer aan te sluiten op een oud bestaande gasleiding die er lag voor een gaskookplaat en vannieuwe aan te sluiten en de oude situatie te laten vervallen.
Vraag
Wicubuis met mantel mag dit hiervoor gebruikt worden en in de smeervloer, mag en kan deze gekneld worden met wicuhulzen boven de vloer, moet deze leiding nog extra voorzien worden een mantelbuis?
Of
Meerlagenbuis voor gas, mag deze leiding in een vloer gestort worden en moet deze voorzien zijn van een extra mantel een persmachine kan ik van een bekende lenen.
Een heel verhaal en ben benieuwd naar de reacties tot zover bedankt
 

Sander 1972

  • #2
Zou als ik u was alles laten vervangen tot aan de meter
 
  • Like
Waarderingen: Walker

Huttekearl

  • #3
Ik heb enkel nog maar 1 gasaansluiting nodig en dat is voor de ketel en daarvoor moet ik vanaf de ketel naar de meter 6 tot 8 meter leiding leggen wil ik dit rechtstreeks doen moet ik 3 meter sleuven door de keukenvloer dan 3 meter onder onder de kamervloer:kruipruimte door tot aan de meter in de kelder.
Aangezien in de keuken wat bereikbaar is een oude gasaansluiting zit en dichter bij de ketel leek me dat handiger dus vernieuwd wordt het sowieso maar waarmee en hoe wat zijn de beste opties of materialen?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Heeft die oude gasaansluiting in de keuken wel voldoende capaciteit om een ketel op aan te sluiten? Een leiding voor een gasfornuis is in de regel te klein.

Verder is het natuurlijk ook even de vraag of deze oude leiding wel in goede staat is.
 

Huttekearl

  • #5
Aanvoer is leiding 22 mm dus lijkt me voldoende
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu