Verbouwing Zolder

Bart Willemsen

  • #1
Beste mensen,

Ik ben bezig met het aanpassen van de zolder.

Een van deze aanpassingen is het plaatsen van een verlaagd plafon en tevens het hellende dak voorzien van gipsplaten.

Nu loopt de bestaande constructie verticaal, met een licht wisselende hoh afstand. Het dak is al geïsoleerd en er zit reeds folie tegen het dak.

Nu wil ik de gipsplaten gaan plaatsen, maar nu vraag ik me af of ik nog rachels moet plaatsen voordat ik de gipsplaten kan plaatsen.

Graag hoor ik wat het beste is.
 

Bart Willemsen

  • #2
Hierbij nog een foto van de huidige situatie
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Dat zijn daksporen. Ik verwacht niet dat deze voldoende in lijn liggen voor een vlak plafond. En je hebt dezelfde maat nodig als de gipsplaat. En ze moeten nog een beetje onafhankelijk van elkaar kunnen werken. Rachels erover is dus echt wel verstandig.
 

Bart Willemsen

  • #4
Dank voor uw reactie.

Dan heb ik nog een vraag. Ik wil graag een verlaagd plafon maken in de nog voor verlichting. Nu lopen de daksporen niet gelijk aan beide zijden van het dak.

Ik dacht dus een strook van hout (nog geen idee welke soort, dus tips zijn welkom) in de nok te maken, aan beide dakdelen. Dan vervolgens metal stud profielen open te knippen en om te buigen, om deze vervolgens op de plaats vast te schroeven. Geen idee of dit haalbaar is, maar wat denken jullie.

Indien het verstevigd moet worden, kunnen er kleine staanders geplaatst worden in de profielen.

Zie afbeelding 1 en 2
 

Bart Willemsen

  • #5
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #6
er zit reeds folie tegen het dak
Dan hoop ik dat dat een dampopen folie is, anders kunt u opnieuw beginnen. De belangrijkste folie (dampdicht aan de warme kant, dus direct achter het gips) mis ik ook nog.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Van het openknippen en ombuigen van metal stud profielen wordt ik niet zo enthousiast. Zorg in ieder geval ervoor dat ze in de hoek goed aan elkaar vast komen. Desnoods een blokje hout erin.

Als het naadloos moet worden, kan je beter gipsplaat gebruiken.
 

Bart Willemsen

  • #8
Wat zou ik anders kunnen gebruiken? Metal stud is makkelijk te bevestigen, zeker omdat de huidige dakconstructie verspringt.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #9
Metal stud is uiteraard prima, maar zorg gewoon dat het goed vast zit. Alleen ombuigen en een schroefje erin is dus onvoldoende.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu