Zolder verbouwing

JimZzter

  • #1
Goedenavond,

Ik had wat vragen over de verbouwing van onze zolder.

Situatie is als volgt dat deze volledig word geïsoleerd, afgewerkt etc. Deze word volgespoten met icynene foam ongeveer 16CM als isolatiemiddel.

De bedoeling is als volgt dat ik met metal stud 5cm (zou voldoende moeten zijn volgens gyproc site), 30cm HOH een "rachel" werk maak waar de icynene foam tussen word gespoten en de 125mm gipsplaten op vastgezet kunnen worden.
De reden van metal stud is de afmeting tussen de gordingen (tussen de 120 / 135cm), echter ook omdat het fijn werkt en ik het makkelijker recht kan maken gezien nogal wat verschil in dak:) mede ook het geringe gewicht...

bij deze dus vraag 1: Opzich allemaal makkelijk te doen echter zit ik nog met het volgende, tussen de gordingen in is alles erg makkelijk aan te leggen, echter tussen de onderste gording en de vloer zit geen mogelijkheid om het u profiel ergens aan vast te maken. ik zou een soort van 3 hoekige "mastiek" lat in de grond vast kunnen zetten om hier een u profiel aan vast te zetten om weer alle C profielen van metal stud hier tussen te zetten. De Foam word namelijk helemaal doorgespoten tot aan schuine zijde tussen dak en vloer (tot muurplaat) en vereisen een rachelwerk van om de 30cm, dit is natuurlijk ook nodig voor afwerking met gipsplaat. Enige wat hieraan lastig kan worden is het vastzetten in de vloer en de minimale ruimte ivm schuine dak. iemand hier een idee eventueel nog voor?

Vraag 2: tevens wil ik mijn gordingen/dak extra verstevigen en knieschotten maken (zijn er nu niet) die de onderste gordingen ondersteunen waaraan ik later een radiator kan hangen en deze kan afwerken als zijnde opslagruimte, hierop staat dakkapel en steunt nu enkel op een deel draagmuur 10cm kalkzandsteen, haaks en over de gehele gording. voor mijn gevoel kan ik dit veel beter ondersteunen en dit als volgende aanpakken.

1 zijde is overspanning van ongeveer 3.8m, andere zijde na draagmuurtje, ongeveer 2.2m. Mijn idee was om onder gehele dakkapelzijde (dus onder de gording) om de 70/80cm meerdere dikke balken te plaatsen ter ondersteuning, op de vloer zelfde maat balk liggend plaatsen, voor verdeling van krachten en hierop dan om de 70/80cm balk tussen vloer en gording?

En heeft het nog heel veel nut om eventueel overige gordingen op te dikken als in dikke lat onderzijde vast verlijmen en schroeven? volstaat dit? en is dit eventueel een goed idee? dit ook voor extra stevigheid voor complete dak, alle gordingen zijn nu rond de 5.5x16 hier dan rond de 5.5 x 18cm van willen maken. mede met in het achterhoofd, zonnepanelen etc etc. als extra gewicht op dak

Veel info ik weet het, hoop dat alles beetje duidelijk is uitgelegd, mocht er foto etc nodig zijn etc, hoor ik dat graag. verder fijne avond en hoop op[ wat handige antwoorden:D
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Eén foto zegt meer dan duizend worden. :mrgreen:
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Als je het dak wilt verstevigen, schakel dan een constructeur in.

Ga niet zomaar dragende knieschotten maken. De vloer kan deze belasting niet aan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu