Verbeteren isolatie

HenkDeLuxe

  • #1
Beste mede-klussers,

Tijdens het slopen van de vensterbank kwamen de bovenste stenen mee. Nog meer stenen zaten los en zijn er uit genomen. Aan de buitenzijde bevindt zich een zelfdragend kozijn. Onder het raam bevindt zich een paneel aan de buitenzijde.

Nu er iets aan de muur moet gebeuren is er een kans de isolatie te verbeteren. Aan de binnenzijde van het paneel aan de buitenzijde is PS geplakt van enkele cm dik. Naast het kozijn is de binnenmuur over gehele verdiepingshoogte gemetseld en daar bevindt zich metselwerk aan de buitenzijde. In de woning wordt vloerverwarming aangebracht en de radiator komt niet terug.

Het heeft mijn voorkeur de binnenmuur te herstellen en de isolerende functie te verbeteren. Hoe kan dit het beste of effectiefst uitgevoerd worden? Alle adviezen zijn welkom.

Alvast bedankt!

HDL

 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Paneel verwijderen en dikkere isolatie (PIR) plaatsen.
 

HenkDeLuxe

  • #3
Walker,

Bedankt voor je reactie. PIR kende ik niet.

Het paneel zit in het kozijn gemonteerd, bedoel je dan het PS te vervangen door een plaat PIR en het paneel te laten zitten?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Het paneel zal zeker te verwijderen zijn. Vaak is er sprake van een "buitenbeglazing", met in plaats van glas een dicht paneel. Controleer trouwens wel even of dit niet asbesthoudend is...

Je zult rondom (glas)latten moeten verwijderen om het paneel te verwijderen.

Mijn motivatie: Als de ruimte (dikte) beperkt is, kies je het materiaal met de hoogste isolatie (Rc) waarde
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu