Veranda met isolerende gordijnen

Niels1974

  • #1
Hallo,
Ik heb een overkapping aan mijn huis geboud van douglashout. De overkapping is 6 meter breed en 2 meter diep en zit tussen 2 verwarmde buitenmuren van de uitbouwen van mijn buren bij een rijtjeshuis.
Ik vroeg me af of het zin heeft de veranda te isoleren van onder en dan buitengordijnen te plaatsen om een soort isolerend effect te creeren voor mijn achtergevel?

Of is dat nutteleoos?

Het zou voor weinig geld kunnen. Buitengordijnen via Amazon zijn 100 euro en dan wat isolatierollen via de onderkant en aftimmeren met dunne multiplex en lakken.

Vroeg het me af.

Groet Niels
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Je veranda is onverwarmd, dus isoleren heeft geen nut.

Wel voorkom je dat koude wind langs je gevel waait waardoor deze nog verder afkoelt. Echter als de achtergevel nu al beschut ligt zal het effect zeer klein zijn.
 

Niels1974

  • #3
Ja ik dacht al een beetje zoiets. Het ligt wel aan de windzijde en ik heb aan de binnenkant geen gordijnen en die wil ik ook niet. Ik dacht misschien helpt het als de gordijnen uit de wind liggen voor die 100 euro. Maar dan laat ik de isolatie sowieso zitten.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Ook onverwarmde ruimtes kunnen een buffer verzorgen waardoor de gevel warmer blijft. Dit werkt vooral als je gevel niet goed geisoleerd is. Dus dat kan je beter verbeteren, incl. de kierdichting. Daar win je veel meer mee.

Gordijnen nemen bovendien een hoop licht weg.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu