Oude gaskachel plaatsen in veranda

Mitch2506

  • #1
Goedendag,


ik ben voornemens de oude gaskachel uit mijn woning te plaatsen onder onze overkapping. De overkapping zit vast aan mijn woning dus ik wil de gasleiding vanuit de kruipruimte naar buiten brengen en aansluiten.
Nu is het een rijtjeswoning dus is de vraag of ik de afvoer voor de kachel die ik wil plaatsen tegen de zijwand grensend aan de tuin van de buren recht omhoog mag maken?
Daarnaast was deze kachel al gedemonteerd toen wij de woning kochten dus ik mis wat info mbt de aansluiting van de afvoer.
Ik lees op internet vooral veel berichten over de nieuwe (gesloten) systemen, ik veracht gezien de leeftijd dat dit een open systeem is die de zuurstof nog vanuit de ruimte haalt. Mag deze afvoer dan ook een knik van 90 graden hebben en horizontaal de afvoer hebben?

Ik lees dat de pijp van de afvoer wel 160 graden kan worden, mocht ik recht omhoog moeten/kunnen dan kom ik een dak tegen van dakpannen, moet ik hier nog rekening houden met een speciale dakdoorvoer?

De kachel betreft een: Helex-Faber

een hoop vragen ik hoop op antwoorden, iig bedankt voor het lezen.

Groet,

Mitch
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Praten we over een gas openhaard?

De gasleiding onder kruipruimte vandaan halen moet wel voldoen aan een heleboel voorwaarden, het is maar de vraag hoe u dat gaat doen en aan de hand van hoe het kan of dat allemaal zo maar mag volgens de voorschriften?

De afvoerpijp ook voldoen aan de installatie voorschriften van de fabrikant die de gas haard heeft geleverd?

In ieder geval moet de afvoerpijp voldoen aan de lengte trekhoogte verhouding en moet die binnen 0,5 mrt boven en 0,5 mrt van de nok van het dak in het vrije uitmondingsgebied eindigen.

Vr Gr
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu