Ventilator fasto geiser slaat niet af

Tena

  • #1
Ik heb een fasto geiser type nr. 6009241273 Normaal gesproken als je de kraan open doet dan gaat er een palletje naar beneden en activeert zo de schakelaar van de ventilaotor zodat hij gaat draaien.

Als je de kraan dicht draait dan gaat hij normaliter weer naar boven en schakeld zo de ventilator weer af.

Nu heb ik het idee dat het palletje lam is


Wat moet ik doen is dat te repareren of moet ik dat hele gedeelte vervangen.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Graag type geiser,met het serienummer kan ik niets.
 

W en d

  • #3
Waarschijnlijk is de o-ring opdrukstift van het waterhuis lek,zodat er een berg kalk vorming rond de opdrukstift zit en deze moeilijk tot niet naar beneden kan na warmwatertap.
dit is zeker bij een fasto ventilator geiser geen klusje om zelf te doen,dit ivm het opnieuw terugplaatsen en afstellen van het palletje
 

Tena

  • #4
Het type is Fasto F 2000
 

Klorissa

  • #5
De microschakelaar blijft hangen en dat zou te maken kunnen hebben met het antwoord van WenD
 

Tena

  • #6
Hallo, na veel sleutelen eindelijk weer even een berichtje van mijn kant. Allereerst iedereen bedankt voor de informatie :wink:

Het palletje waar ik over schreef bleek een hefboom schakelaar te zijn. Na het gasblok gedemonteerd te hebben kwam ik er dus achter dat deze gebroken was. Nieuwe besteld en alles weer gemonteerd, bleek overigens een flink karwei te zijn voor iemand die nog nooit aan een geiser gesleuteld heeft. Maar desondanks lukte het allemaal prima en kwam het moment om het water en het gas weer aan te sluiten.

Het ene probleem opgelost en nu heb ik er weer twee nieuwe problemen bij gekregen :(


Jammer genoeg lekte er gas : :( ( bij een schroefje waar de twee helften van het gasblok aan elkaar zitten.( hier zit geen pakking tussen en ik kon ook niet zien of er vloeibare pakking gezeten had ) Gasblok gedemonteerd om te kijken of ik iets verkeerd gemonteerd had. Kon niets bijzonders ontdekken, dus alles weer gemonteerd. Nog bleef hij gas lekken op de zelfde plek.

Even testen of de hefboom schakelaar goed werkte. Die werkte uit stekend, maar een paar minuten later spuite het water aan alle kanten uit de geiser. Wat zou er nu weer aan de hand zijn. Voorkant van de geiser losgepakt en nu kwam ik tot ontdekking dat als ik het water er op zet, het water uit een leiding spuit waar een soort schroefje / ventieltje zit op het eind van een leiding.

Mijn vraag is : hoe krijg ik die gas lekkage weer goed dicht, en wat is de oorzaak dat het water zo ineens uit die leiding spuit.

Alvast bedankt. :D
 

Klorissa

  • #7
Is het mogelijk om een foto te plaatsen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Dat is geen klus voor iemand die geen ervaring heeft met geisers en gas, er is maar 1 goede oplossing, haal er een installateur bij, dit moet u niet zelf willen doen.
Stel dat er wat mis gaat dan betaalt de verzekering waarschijnlijk niet uit en, belangrijker, u kunt anderen er mee in gevaar brengen.
 

Tena

  • #9
Jan schreef:
Dat is geen klus voor iemand die geen ervaring heeft met geisers en gas, er is maar 1 goede oplossing, haal er een installateur bij, dit moet u niet zelf willen doen.
Stel dat er wat mis gaat dan betaalt de verzekering waarschijnlijk niet uit en, belangrijker, u kunt anderen er mee in gevaar brengen.

Je hebt groot gelijk Jan, maar ik was al zover dat ik die klus niet meer overgeven kon, en zelf wilde klaren, anders afdanken want hij is van 1992
 

Tena

  • #10
Heb de klus wel zelf geklaard

De geiser draait alweer een week naar volle tevredenheid. Aldus mijn vader heeft hij het nog nooit zo goed dedaan als nu.

Jammer dat ik niet zoveel reactie's kreeg op mijn vragen om mij verder te helpen, maar ook het weinige is meegenomen, dus een ieder bedankt

Hier volgt de oplossing van de klus.

Gaslekkage : Tijdens demonteren is er een heel klein o ringetje weg gesprongen wat aan mijn ogen is ontsnapt, hiervoor moest ik hem wel drie keer demonteren om daar achter te komen, maar goed nieuw o ringetje gemonteerd en hij is weer dicht.

Water dat aan alle kanten uit de geiser spuit : Voordat ik de geiser ging testen had ik de warm water kraan niet goed ontlucht. Dus er zat nog lucht in het systeem, hierdoor raakte hij aan de kook. Lucht warmt sneller op als water waardoor de beveiliging aangesproken werd . Het schroefje /ventieltje waar ik over schreef bleek dus die beveiliging te zijn . Het is een simpel boutje en zit op het eind van de leiding in het huis bij de brander.In het midden zit een gaatje wat dicht zit met tin. Word hij te heet dan smelt het tin en voorkomt zo dat de geiser niet te heet word.

Het is een simpel boutje maar om er bij te kunnen moest ik de geiser helemaal demonteren. Heb toen gelijk het huis aan de binnenkant en de brander maar schoongemaakt.

Alles weer gemonteerd en zoals ik in het begin al zij, hij doet het uitstekend. :wink:

Men zal wel denken vanwaar al die wijsheid maar die heb ik verkregen dankzij de installateur die op al mijn vragen een antwoord had en mij op die manier goed verder heeft geholpen en enkele juiste onderdelen leverde.

Onderdelen die ik vervangen heb zijn :
-- hefboomschakelaar
-- tapschakelaar
-- 2 oringetjes
-- 3 fiber ringetjes
-- waterstopje ( beveiliging )
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #11
Gaslekkage : Tijdens demonteren is er een heel klein o ringetje weg gesprongen wat aan mijn ogen is ontsnapt, hiervoor moest ik hem wel drie keer demonteren om daar achter te komen
Water dat aan alle kanten uit de geiser spuit : Voordat ik de geiser ging testen had ik de warm water kraan niet goed ontlucht. Dus er zat nog lucht in het systeem, hierdoor raakte hij aan de kook.
O.a. de reden van mijn advies er niet zelf aan te beginnen, u hebt geluk gehad, er zijn ergere dingen gebeurt zoals het ontploffen van een geiser, gelukkig is het deze keer goed gegaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu