Vensterbank over bestaande smalle vensterbank

Ruchama13

  • #1
Ik woon in een appartement van de woningstichting dus slopen kan niet. De vensterbanken zijn erg smal, 11 cm. Ik zou er toch graag wat planten op willen zetten, maar daarvoor zijn de vensterbanken dus te smal. Ik zou graag een vensterbank van minimaal 25 cm willen. Ik zat te denken aan een overzet vensterbank. Maar hoeveel dieper mag zo'n overzet vensterbank zijn tov de vensterbank die er onder zit? En zijn er evt nog andere goedkope alternatieven?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Op zich zijn er geen beperkingen qua breedte, je moet er alleen rekening mee houden hoe de oude vensterbank vast zit en of de oude en nieuwe samen niet door gaat buigen op het moment dat je er zware bloempotten op gaat zetten.
Nu is dat ook wel weer op te vangen met extra steunen onder de vensterbank maar zit er direct onder weer een verwarming oid. dan kan het wel een uitdaging worden om alles te monteren.
 
  • Like
Waarderingen: Ruchama13

Ruchama13

  • #3
De huidige vensterbank is een oude stenen vensterbank. Ik vraag me inderdaad dus af of het gaat doorbuigen. De bloempotten zelf zijn van kunststof. Maar er komt een deel van het jaar wel veel op te staan ivm opkweken moestuinplanten (liever gratis licht dan groeilampen aan) Onder de vensterbank zit idd ook een verwarming (die nooit aanstaat)
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Als het een stenen vensterbank is die nog goed vast zit dan kun je hem best een stuk breder maken zonder problemen.
Mocht je verhuizen en hij moet er weer af van de verhuurder dan moet je nu wel opletten hoe je de nieuwe monteert en deze er niet vast op gaan plakken zoals gebruikelijk is.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #5
Zit er een verwarming onder de vensterbank?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu