Veilig aansluiten van vijverpomp en tuinverlichting

Rinus747

  • #1
Omdat, zoals al duidelijk werd in discussies die ik hier de laatste dagen gehad heb, ik toch behoorlijk wat zaken moet gaan aanpassen ga ik dan ook maar eens de hele installatie netjes opschonen.

Nog bedank trouwens voor alle hulp die ik van diverse personen de laatste dagen heb gekregen!

Nu komt een nieuwe vraag naar boven met betrekking tot vijverpomp en tuinverlichting.

Momenteel heb ik van die grijze opbouw randaarde wandcontactdozen met een klepje op de schutting zitten. Ik heb er een klein dakje boven gemaakt om er in ieder geval voor te zorgen dat ze niet rechtstreeks in de regen hangen. Desondanks weet ik vrijwel zeker dat dit niet mag (Of vergis ik me?)

Nu heb ik op campings gezien dat ze wandcontactdozen in schakelkasten onder brengen, maar zelfs in die schakelkasten worden sinds heel wat jaren geen randaarde stekkers meer toegepast. Nu weet ik niet of dat komt omdat die schakelkasten er vaak nogal provisorisch uitzien, of om andere redenen.

Mijn vragen zijn nu:

1) Is er een mogelijkheid om het zo aan te pakken dat ik van de gewone randaarde stekkers gebruik kan blijven maken zoals die ook aan mijn gereedschap zitten? Wat voor schakelkast moet ik dan gebruiken, en waar moet ik op letten?

2) Zo niet: Wat zijn dan de eisen waar ik aan moet voldoen? Moet ik bijvoorbeeld perse alles naar die grote lompe blauwe stekkers ombouwen, en moeten die nog steeds in een kast zitten? En moet dat een waterdichte zijn?

3) PS: Liefst heb ik een schakelkast die ik makkelijk kan openen om aldus ook mijn grasmaaier in te kunnen steken. Moet ik aan zwaardere eisen voldoen als ik een kast met een "gewoon" klinkje neem?

Vriendelijke groeten

Rinus
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Een normaal IP44 wcd, dat zijn die met klapdeksel mogen gewoon in weer en wind zonder afdak, Daar zijn ze voor ontworpen.

De blauwe Cee wcd-en op camping zijn om te garanderen dat de fase en nul aan de juiste kant blijven zodat ook in een caravan blauw de nul is en blijft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu