Hoe kan ik mijn tuinhuis veilig aansluiten.

Rinus747

  • #1
Ik heb een mooi tuinhuisje, en het is helemaal bedraard volgens de normen, met van die dikke grijze kabel opgenomen in de dubbele wand. Alles is met randaarde uitgevoerd, en alle stopcontacten en schakelaars zijn zelfs IP44, terwijl dat niet eens nodig is.

Het zwakke punt is echter het volgende: De aansluitkabel gaat dwars door de muur van de bijkeuken en daar heb ik een (haakse) witte stekker aan geschroefd met een schakelaartje. De stroom die het kan voeren is geen probleem, ook niet als ik een elektrisch kacheltje aan zet in het tuinhuis. Wat niet mag denk ik (volgens wat ik ergens op dit forum heb gelezen) is die dikke grijze kabel afmonteren in een (bijgevijlde) witte stekker.

Kan ik het beter vast aansluiten op de huisinstallatie?

Mag ik dat doen via zo’n “wasmachine schakelaar
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Die je het licht ook aan in de groepenkast?

Een massieve kabel mag niet in een stekker omdat het dan een verplaatsbare leiding is, en massieve geleiders kunnen daar niet tegen en breken af.

Je kan de kabel gewoon schakelen dmv een Dubbelpolige schakelaar.
 

Rinus747

  • #3
Headhunter

Nog een vraagje:

Ik ga dus een groep maken, en zet er een degelijke tweepolige schakelaar in. Zo een draaischakelaar die ook in 3 fase systemen worden gezet om motoren uit te schakelen lijkt me een mooie keuze. Het kan ook een flinke stroom voeren! Die capaciteit is mooi, want ik heb ik het tuinhuis diverse stopcontacten, en heb via zo een stopcontact ook straalverwarming aangesloten.

Is er nu nog een voordeel t.a.v. veiligheid verzekeringsgedoe, als ik er (met dik flexibel snoer dus) zo een grote blauwe wcd en stekker tussenzet? Het tuinhuis wordt dan eigenlijk aangesloten als ware het een caravan, en maakt geen deel meer uit van de huisinstallatie.

Is dat een veilige keus, of juist weer niet?

En nogmaals bedankt voor de uitstekende hulp :prima: :super: :hup:
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Elke extra overgang is weer een kans op storingen.

Ik heb geen verstand van verzekeringen en hun clausules om niet te hoeven betalen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu