Vastzittende Danfoss thermostaatkraan vervangen

Elco-os

  • #1
Hoi allemaal,

Ik heb een probleem met een vastzittende thermostaatkraan. De kamer waar deze radiator hangt wordt niet heel veel gebruikt en daarom is het binnenwerk vast gaan zitten en blijft de kraan dicht.

Ik heb de knop al eens verwijderd en het pinnetje blijft hangen. Tikken met een hamer op de zijkant van de kraan, of wiebelen aan het pinnetje heeft weinig effect.

Ik vraag me daarom af of het mogelijk is om het binnenwerk te vervangen, aangezien dit een ouder type is. Zo ja, weet iemand welk type ik nodig heb?

Alvast bedankt.

 

Elco-os

  • #2
Niemand die een idee heeft?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Systeem aftappen, kraankop eruit draaien, de zitting schoonmaken, stift invetten.
Dan hebt u geen nieuwe kraan nodig.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #4
Het binnenwerk is zeker te vervangen maar als je dan toch
afgetapt hebt dan zou ik eerder de complete kraan vervangen voor een ander merk.
Deze problemen komen elke keer terug, en ook als je zelf gaat invetten of iets dergelijks.
 

Elco-os

  • #5
Ik heb van het weekend er eens naar gekeken. De radiator zit op het hoogste punt dus er hoefde niet veel afgetapt te worden.

Ik heb de kraan gedemonteerd en het bleek dat deze vervuild was. De rommel zorgde ervoor dat het veer mechaniekje stroef ging. Ik heb de boel schoongemaakt en ingevet. De kraan deed het daarna weer prima. Dit gaat vast weer eventjes mee.

Wat me met het aftappen wel opviel is de hoeveelheid bruine roest in het water. Ik weet dat CV water wel vaker vies zwart is, maar roestwater (incl roestdeeltjes) heb ik nog niet eerder zo gezien. Is dit normaal?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Hoe vaak moet u de verwarming bijvullen?
 

Elco-os

  • #7
Ik heb de ketel sinds de plaatsing in 2016 niet meer hoeven bijvullen. De vorige ketel is vervangen vanwege een lek in de warmtewisselaar. Toen moest het op het laatst bijna eens per week.(Waar het water bleef, geen idee, waarschijnlijk liep het vie de condensafvoer weg)
 

Freekcv

  • #8
Heb je toevallig vloerverwarming met zwarte tyleen slangen?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu