Vastzittende thermostaatknop vloerverwarming

Renedata

  • #1
Ik heb even een vraag over een thermostaatknop die vast zit. Ik probeer de plastic witte knop los te halen. Ondanks het feit dat ik het inbusboutje er uit heb gehaald lukt het mij niet, ook niet met hard trekken ed.. Weet iemand of dit wel mogelijk is, of moet ik de hele thermostaatknop gewoon vervangen. Het probleem is dat de thermostaat niet goed werkt, mijn conclusie is dat of het staafje vast zit of de voeler. Maar om bij het staafje te komen (als dat al kan bij dit exemplaar) moet ik toch echt de witte knop zien los te krijgen.

 

Renedata

  • #2
Het onderwerp moet eigenlijk bij verwarming
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Gewoon die wartel los draaien die net voor het zwarte kunststof zit, zodat je gehele knop er af haalt,

en het stiftje in de kraan in spuit met WD40 en daarna even in drukt daar na weer terug plaatsen.
 

Renedata

  • #4
Beste Henk, bedankt voor het antwoord.

Eerlijk gezegd heb ik heel weinig verstand van water en cv dingen. Dus wellicht een domme opmerking, maar ja...

Ik begrijp dat ik de grote moer (wartel) moet losdraaien. Met de wartel bedoel je denk ik de moer. Maar als ik die los draai dat gaat het water toch spuiten ??. Ik moet dan eerst het water uit de cv installatie laten lopen. Klopt dat ???.

Ik dacht bij mezelf als ik de witte knop eraf haal dan kan ik misschien het water in de cv installatie laten, maar dat is dus niet mogelijk?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5


die wartel los komt geen water uit
 

Renedata

  • #6
Hartelijk bedankt voor de snelle reactie en de getekende pijl bij de wartel. Ik dacht dus dat als ik die wartel los draai spuit er xxxx liter water eruit met een flinke kracht. Ik zal het morgenochtend gaan doen. Ik had eerst WD 40 aan de binnenkant van de witte knop gespoten, maar dat helpt dus niks.

Met vriendelijke groet,

Rene
 

Henkie_j

  • #7
Zit er geen luchtbel boven in ik zie namelijk geen ontluchter boven op de hoogste punt
 

Renedata

  • #8
Goedemorgen Henk, de installatie is bij nieuwbouw erin gezet. Volgens mijn broer hoort er ook nog een extra max beveiliging op te zitten. Zijn ze ook "vergeten" !!

Het geheel werkte altijd perfect, temperatuur vloer 45 graden. Twee weken terug nieuwe cv gekregen. Toen viel mij op dat de temperatuur opliep boven de 50 graden. CV installatiebedrijf gebeld, die adviseerde keteltemperatuur naar beneden te zetten van 90 richting 75 graden en als dat niet zou helpen dan moest ik even bellen. Dan zouden ze een nieuwe voeler en thermostaat knop erop zetten. Het naar beneden zetten hielp niet echt, nu op 65 graden gezet. Nu blijft de temperatuur weer 42 graden. Vloer wordt goed warm. Nu wil ik wel dat bedrijf bellen, maar ik denk als het zo iets kleins is als een staafje gangbaar maken dan doe ik dat zelf wel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu