Vastgevroren rolluiken

Tessa1

  • #1
Hallo,

Heb pas rolluiken met electrische bediening. Komt het vaak voor dat rolluiken bevriezen? Kan dat bv. al bij 2 of 3 graden vorst?

Tessa
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat komt meer voor ja.

Daarom moet je altijd goed opletten of het pantser daadwerkelijk naar beneden komt als je hem naar beneden doet, anders breken de pantserveren.
 

Beri

  • #3
Beste Tessa,

het komt zoals Ron zegt echt wel vaker voor dat een rolluik vast vriest. Ron wijst er in zijn antwoord op dat je moet opletten dat het rolluikpantser wel naar beneden komt. Ik ga er echter van uit dat er vaker gesproken wordt van een vastgevroren rolluik als 's nachts het pantser naar beneden is geweest. Eventueel condenswater, zoals ook op auto's voorkomt, kan in druppeltjes over het pantser naar beneden lopen. Onderaan ontstaat dan een laagje water tussen het onderlijstrubber en de vensterbank (waterslagen) waar het pantser op rust. Komt de temperatuur 's nachts onder nul, terwijl er wat condenswater of water van een eerder buitje tussen de onderlijst en de vensterbank zit, dan kan het pantser vastvriezen aan de vensterbank. Als je dan 's morgens het rolluik omhoog wilt doen en je de motor aanzet, dan kan het zijn dat het rubber vast blijft zitten op de vensterbank en daardoor uit de onderlijst wordt getrokken. Tevens komt er op het moment dat alles nog vastzit onnodig veel kracht op het pantser en op de ophangveren waarmee het pantser aan de oprolbuis bevestigd zit. Om wat minder risico te hebben, zou je de onderlijst rubbers in kunnen smeren met een beetje vaseline. Je verkleind dan de kans op het vastvriezen.

Groeten,

Ber.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu