Vastgekit hangend toilet loskrijgen

Jansen2272

  • #1
Beste mede-klussers

Mijn hangend toilet lekt bij het doorspoelen, waarschijnlijk is het manchet aan vervanging toe. Dus ik wilde het toilet van de muur halen en draaide de twee moeren los en sneed de kitrand langs de zijkant een beetje in. Maar nog altijd is er absoluut geen beweging in het toilet te krijgen, zelf niet als ik met mijn volle gewicht op de voorste punt van het toilet ga hangen.
DSC_0410.JPG

Als ik door het gat kijk waar de moer zat dan zie ik aan de binnenkant van het gat ook allemaal kit zitten, ik vrees dus dat heel de achterkant van het toilet voor montage in de kit is gezet.
DSC_0409.JPG

Nu heb ik online al het één en ander gevonden, en vraag ik me af wat het beste zou kunnen werken zonder beschadigingen te veroorzaken.

Innotec Seal and Bondremover. Werkt dit spul beter dan aceton? Want met aceton ben ik al bezig geweest en dat leek vrij weinig uit te halen.

Gevlochten snijdraad 0,8mm uit de auto industrie. Is 0,8mm misschien te dik en zou dit beschadigingen kunnen veroorzaken? Mijn stanleymes is 0,5mm dik en daarmee heb ik op sommige plekken al moeite om achter het toilet te komen. Ik heb ook nog wel een elektrische gitaar waar ik de snaren van af zou kunnen halen. Zouden snaren net zo goed werken als de auto industrie snijdraad?

En warm stoken. Ik heb een heteluchtpistool, maar hoe succesvol zou dat kunnen zijn? Ik verwacht dat de muur en het toilet het grootste gedeelte van de warmte op zullen nemen.

En misschien zijn er wellicht nog andere opties?
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #2
Ik denk toch dat je het met een draad moet proberen, ik heb het idee dat ieder middeltje wat je er op doet alleen werkzaam is op de bovenste 3 millimeter.
 

Robbie's

  • #3
En bij opnieuw plaatsen zou ik stukje foam kopen special om je toilet tegen op te hangen, afsnijden en alleen de rand afkitten.... ik heb het zelf ooit losgekregen door met stalen hoek lineaal en grote plamuurmessen voorzichtig de kit los te duwen.
 

Jansen2272

  • #4
Het toilet is inmiddels van de muur.

DSC_0412.JPG


Ik was begonnen met mijn dunste snaar van .010 inch (0,254 mm), dit leek vrij goed te gaan tot het moment dat de snaar brak. Hierna verder gegaan met .013 inch (0,33 mm), maar deze was voor veel plaatsen al te dik en liep uiteindelijk finaal vast. Ik denk wel dat als ik achter het toilet meer ruimte had gehad dit best succesvol had kunnen zijn.

Hierna voor meer ideeën weer even op internet gekeken, en WD40 (wat bijna iedere klusser waarschijnlijk wel in huis heeft) leek ook vrij agressief spul te zijn voor kit. Dit achter het toilet gespoten, en in combinatie met wat de snaren al hadden verwijderd leek er nu een beetje beweging in het toilet te komen.

Hierna geprobeerd om een metalen liniaal achter het toilet te krijgen. Dit lukte niet, en helaas heb ik met de hoeken van het liniaal op meerdere plekken het glazuur van de tegels een beetje beschadigd. Hierna een plamuurmes gepakt en er met een vijl over de gehele breedte een scherpe punt aan geslepen. Het plamuurmes verdween nu met wat tikken van een hamer vrij makkelijk achter het toilet. Dit op meerdere plekken gedaan en het toilet kwam los.

Nu verder met het fatsoeneren van de voegen en kijken of ik nog iets kan doen aan de beschadigingen van het glazuur van de tegels.

Iemand hier die toevallig een goede manier of goed spul weet voor het repareren van glazuur? Ik overweeg namelijk om een ander toilet te hangen waardoor de beschadigingen in het zicht zullen blijven.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu