Vaste trap naar zolder

Juleh

  • #1
Ook ik wil graag een vaste trap naar een zolder die nu slechts per vliezotrap is te bereiken.

Daarvoor heb ik een ruimte van slechts 1,50 bij 1,70 (nu douche). Ik moet denk ik zo'n 2,40-2,70 omhoog (huis is nog niet in mijn bezit :wink: ).

Een steile steektrap kan werken natuurlijk, maar is niet echt handig om weer naar beneden te gaan, zou halfslag een optie zijn?

Jullie input wordt gewaardeerd :lol:

Ik heb een plattegrondje bijgevoegd. Het feit dat de zolder schuine wanden heeft helpt ook niet echt...

 

Amdusias

  • #2
Ik heb laatst in een krantje van een bekende bouwmarkt keten , iets gelezen over een vaste trap die je zelf heel makkelijk kunt samen stellen.

Het zijn losse ellementen, en je kunt op elkaar stapelen, en er bij wijze van een spil trap van maken , alswel een spil- steek trap alswel een gewone steektrap... en qua kosten niet gek veel duurder dan wanneer je zelf 1 zou moeten laten maken.
 

Juleh

  • #3
Heb ik gezien inderdaad. Blijft lastig te plaatsen, maar misschien meer te maken met de beschikbare ruimte dan de trap :lol:

Of je stoot je kop tegen de trap bij binnenkomst in de ruimte, of je stoot hem tegen het plafond van de zolder als je boven komt. Daarom lijkt halfslag me nog het best. Kamer binnenlopen zo de trap op en dan 180 draai en je bent midden op de zolder.
 

Amdusias

  • #4
Een spiltrap neemt weinig ruimte in beslag en je bent minder afhankelijk van de hoogte , de enige grote nadeel is wel dat grote dingen die je naar boven wilt hebben, haast tot niet echt wil...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu