Waar kan ik het best een vaste trap plaatsen?

LinnK

 • #1
Hoi,

Wij hebben een huis gekocht en gaan de bovenverdieping verbouwen. Nu zou ik van de zolder ook graag een (slaap)kamer maken. Daarvoor zou ik graag een vaste trap plaatsen i.p.v. de vlizotrap die er nu zit. Maar ik heb geen idee waar ik die het beste kan plaatsen zonder een slaapkamer op te geven.
Misschien dat iemand hier een goed idee heeft?

Hieronder zie je de plattegrond van de bovenverdieping en van de zolder. Goed om te weten; de zolderverdieping is van hout en het huis heeft een zadeldak.

Ben benieuwd naar jullie ideeën; alvast dank!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Als je er een dakkapel opzet in één van de kasten, eindigen met een bovenkwart.
  Anders in de slaapkamer met het twee persoons bed, evenwijdig aan de muur met de badkamer. Ook eindigen met een bovenkwart. Slaapkamer wordt wel 1 meter smaller, maar je kan ook de wand met de trap mee omhoog laten lopen.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Ik zit aan deze kast te denken. De kast kan zo in de slaapkamer nog doorsteken evt. Daar is de trap toch al hoog. In een doorsnedetekening kan je controleren of een dakkapel nodig is voor de hoogte op zolder.


  Denk je aan de vergunning en vooral om een constructeur in te schakelen?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu