Van slaapkamer naar badkamer met voorzetwand

Bob23

  • #1
Goedendag,

Ik ga van een slaapkamer een badkamer maken met een voorzetwand tegen de buiten (spouw)muur, met daarin een toiletframe. De cementvloer wil ik verwijderen, zodat ik er 3cm PIR, een aardmat, vloerverwarming (flex), en een drain kan plaatsen. Leidingen frees ik in de (bestaande)wanden, afvoer loopt dan langs de muur (in de voorzetwand en achter het bad), over de vloer. Op 1 plek waar de 5cm dikke afvoer zichtbaar is, maak ik een horizontaal koofje.

Ik heb een aantal vraagjes hierbij;

1. Bouw ik eerst de wand en het badframe (inclusief gips afwerking), en dan pas de cementvloer?

2. Wat betreft het toiletframe: ik wil het raggelwerk om het frame heen bouwen, frame weg halen, wand isoleren en cement storten, frame terug op nieuwe vloer en door de isolatie aan de spouwmuur. Is dit de juiste aanpak?

3. Een probleem bij punt 2 is dat ik het gips bij het frame nog niet kan plaatsen en het cement de voorzetwand inloopt, hoe ga ik hiermee om?

4. Bij het "gieten" van cement: welke voorziening tref ik bij de deur, zodat ik later een nette dorpel kan plaatsen?

5. Kan ik bij de voorzetwand en bad gewone gips platen gebruiken als er overal tegels tegen komen? (die groene gips platen vind ik een beetje duur)

6. Volgens mij heb ik bij de voorzetwand geen folie nodig omdat het om PIR gaat tegen een spouw muur, klopt deze redenering? is PIR met alu nog beter? zo ja, aan welke zijde(n)?

Een aantal prangende onsamenhangende vraagjes:

7. Kan ik de flexibele vloerverwarmingsbuizen gewoon aan de aardemat ty-rippen?

8. Hoeveel cm moet het cement boven de verwarmingsbuizen uitkomen?

9. Kan ik frees-sleuven weer gladmaken met gewoon stuc gips?

Ik ben erg benieuwd naar jullie hulp!
 

Bob23

  • #2
En dan nóg een losse vraag :D

10. kan ik een toilet ontluchting in de voorzetwand verwerken?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
U kunt het beste uw vragen in nieuwe topics stellen die bij een bepaalde rubriek horen, u haalt nu diverse disciplines door elkaar, dus een vraag over verwarming in die rubriek etc.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu